Kauniit jalat ovat tärkeät kaiken ikäisenä, mutta jalkojen hoito jää yleensä muiden kauneushoitojen varjoon. Jalkojen hoito voi olla yksinkertaista, helppoa ja rentouttavaa. Kerromme, mitkä jalkahoidot ovat tärkeimpiä millekin ikäryhmälle, ja saat muutamia helppoja vinkkejä siitä, kuinka jalat pidetään terveinä, pehmeinä ja kauniina kaikissa elämänvaiheissa.

Kaksikymmenvuotiaat

 

Et ehkä kiinnitä jalkoihisi kovinkaan paljon huomiota, mutta
on silti joitakin asioita, jotka kannattaa muistaa:

Muoti ja trendit ovat toki hauskoja, mutta älä osta halpoja kenkiä. Synteettiset materiaalit pilaavat jalat helposti, sillä ne eivät anna jalkojen hengittää. Lisäksi ne voivat aiheuttaa painetta ja kipua, koska materiaali ei anna myöten.

Suojaa jalat
kaupungin bilehumulta

Tanssiminen ja juhliminen ulkona on hauskaa, eikä myöhään bilettäminen ehkä ole sinulle ongelma, mutta se voi olla sitä jaloillesi.'
Jos saat rakkoja, Hansaplast SOS Blister Plaster pelastaa bileyön. 
© Hansaplast
Helli jalkojasi kuten muutakin vartaloa: kosteuta niitä! Hemmottele jalkojasi esimerkiksi Hansaplast Repair & Care -voiteella päivittäin suihkun jälkeen. Näin ne pysyvät hyvässä kunnossa.
Takaisin alkuun

Kolmekymmenvuotiaat

Elämäsi on todennäköisesti aktiivista,
sinulla on kiire töissä ja ehkä myös perheen parissa.
Olet todennäköisesti jatkuvasti liikkeessä ja varmaankin kiinnostuneempi uralla etenemisestä kuin jaloistasi. Niistä olisi kuitenkin pidettävä hyvää huolta nyt, sillä jalkojen laiminlyönti tässä vaiheessa saattaa aiheuttaa ongelmia myöhemmin.
Koska hoitorutiinien on oltava helppoja, valitse yksinkertaisia ja tehokkaita tuotteita.
  1. Käytä päivittäin kovettumia vähentävää kosteusvoidetta, kuten Hansaplast ANTI CALLUS 20% UREA Intensive Cream -voidetta. Jalat kuivuvat helposti, ja jalkapohjat kuivuvat erityisen paljon silloin, kun liikut paljon – ja niinhän aktiivisessa elämänvaiheessa olevat tekevät.
  2. Hemmottele itseäsi ja rentoudu stressaavan työpäivän päätteeksi jalkanaamion avulla: levitä jalkoihin yksinkertaisesti runsas kerros Hansaplast Anti-Callus 20% Intensive Cream- tai Hansaplast Repair & Care -voidetta.

     

  3. Kuivaa ihoa on hoidettava säännöllisesti, jos sen ei haluta pahenevan ja aiheuttavan myöhemmin ongelmia, kuten halkeilevia kantapäitä (katso myös Pika-apu kuiville ja kovettuneille jaloille). Hemmottele silloin tällöin itseäsi pedikyyrillä joko kosmetologin luona tai kotona (katso myös Hemmotteleva jalkahoito). Jalkakylvyt rentouttavat sinua ja hellivät jalkojasi. Muista kosteuttaa jalat huolellisesti jälkeenpäin.
  4. Liikutko paljon tai oletko menossa työmatkalle kaupunkiin, johon haluat tutustua kävellen? Suojaa jalkasi kipeytymiltä, känsiltä ja rakoilta. Jos rakko on jo ehtinyt kehittyä, Hansaplast SOS Blister Plaster -rakkolaastarit pelastavat tilanteen, joten niitä on aina hyvä pitää muutama mukana.
Takaisin alkuun

Neljäkymmenvuotiaat

Jalat tarvitsevat nyt enemmän huomiota, sillä ne valitettavasti kuivuvat pahemmin iän myötä.
Älä anna kovettumien muodostua, vaan hoida jalkoja säännöllisesti
(katso myös Pika-apu kuiville ja kovettuneille kantapäille).

Pidä kovettumat loitolla jalkaraspin tai hohkakiven avulla.

Hemmottele silloin tällöin itseäsi jalkakylvyllä. Siitä on helppo nauttia vaikkapa televisiota katsellessa, eikä jalkakylpy vain rentouta jalkojasi, vaan myös valmistelee ne karhean ihon poistoa varten. (Katso myös jalkahoitovinkit.)

Käy säännöllisesti
pedikyyrissä kosmetologilla.

Aina vain lisää kosteutta Kosteuta jalat mieluiten sekä aamuisin että iltaisin, suihkun jälkeen ja ennen nukkumaanmenoa. Käytä erittäin kovettuneita jalkoja ja jopa halkeilleita kantapäitä hoitavaa Hansaplast Repair & Care -voidetta.

Hemmottele silloin tällöin itseäsi jalkakylvyllä. © Hansaplast
Parasta jaloillesi: jalkahieronta

Ihonhoito ei rajoitu vain kasvoihin. Tarkista jalkasi säännöllisesti kovettumien ja kehittyvien känsien varalta. Hyvä jalkahoito on paras keino ehkäistä niitä! Ota jalkahoito ja kovettumien torjunta tehokkailla tuotteilla osaksi päivittäistä kauneudenhoitoa.

Jos liikut paljon päivittäin, valitse hyvät kengät, sillä jalat eivät enää anna vääriä jalkineita helposti anteeksi. Suojaa jalat myös rakoilta ja hankauksen aiheuttamalta kivulta.

Takaisin alkuun

Yli viisikymmenvuotiaat

Tässä iässä jalat saattavat osoittaa, että ne eivät ole antaneet anteeksi pieniä laiminlyöntejä. Saatat kärsiä känsistä sekä erityisen kuivasta ja kovettuneesta ihosta. Jos jalkoja hoidetaan hyvin nyt, kävely on vastaisuudessakin mukavaa.

Karkota kovettumat säännöllisesti. Jos kuollutta ihoa ei poisteta, se paksuuntuu ja kovettuu. Siihen voi ilmaantua kivuliaita halkeamia, jotka tekevät kävelemisestä vaikeaa. Poista kovettumat jalkaraspin tai hohkakiven avulla.

Kosteuta. Päivittäin, mieluiten kaksi kertaa päivässä. Karbamidia sisältävän Hansaplast Anti-Callus 20% Karbamid Intensive Cream -voiteen tehokas kosteutuskyky pitää jalat pehmeinä ja kauniina.

Kuivat ja laiminlyödyt jalat saattavat kärsiä halkeilevista kantapäistä. Käytä Hansaplast Repair & Care -voidetta, joka hoitaa ongelman vaivattomasti. Säännöllisesti käytettynä tehokas voide korjaa jopa erittäin kuivaa, halkeillutta ihoa ja tekee siitä pehmeän ja terveen.

Känsiä saattaa ilmaantua nyt useammin. Niiden muodostumisen voi estää käyttämällä riittävän tilavia kenkiä. Jos känsiä kuitenkin ilmestyy, hoida niitä välittömästi Hansaplast Corn Plaster -laastareilla. Laastareiden huoparengas lievittää kipua välittömästi, ja vaikuttava aine salisyylihappo auttaa pääsemään niistä eroon.

Hemmottele itseäsi ammattilaisen tekemällä pedikyyrillä silloin tällöin.

Keep calluses at bay regularly. This is key, as otherwise this layer of skin might become hard and thick and can even become cracked and painful, making walking difficult. © Hansaplast
Takaisin alkuun

Jos haluat lisätietoja Hansaplast-tuotteista, lähetä sähköpostia osoitteeseen kuluttajaneuvonta@beiersdorf.com. Lue tuotepakkauksissa annetut käyttöohjeet huolellisesti.