Korkojen glamouria

 

Kaikki pitävät korkeakorkoisista kengistä. Mutta niin hauskaa, naisellista ja muodikasta kuin korkojen glamour onkin, muutama asia on otettava huomioon, jos jalkojen tahdotaan pysyvän terveinä ja tuntuvan mukavilta. Hansaplast tarjoaa parhaat vinkit aina korkokenkien ostamisesta niihin pukeutumiseen, sekä muutamia niksejä manoloihin kiintyneille.

Selviytymisvinkkejä korkeakorkoisille

Osta kokoa liian suuret kengät. Jalkojen turpoamiselle on jätettävä hieman tilaa. Paras hetki kenkien ostoon on iltapäivä, jolloin jalat ovat turvonneet hieman.

Pehmusteet päkiöissä lisäävät kävelymukavuutta.

Opettele kävelemään
kauniisti koroilla.

Horjuvat askeleet eivät näytä erityisen viehättäviltä, ja ne saattavat myös johtaa nilkkavammoihin.

Korkokenkiä käytettäessä suuri osa painosta on päkiöillä, jolloin kävelytekniikka ja -liike on aivan erilainen kuin matalapohjaisilla kengillä käveltäessä. Pyri kanta-päkiä-varvasliikkeeseen, jossa kantapää ja päkiä osuvat maahan samanaikaisesti.

Osta aina puoli kokoa liian suuret kengät.
© Hansapalst
Muuta askellusta: Korkokengät jalassa tekee mieli ottaa pidempiä askeleita kuin tavallisesti. Tästä syystä selkä nojautuu hieman taaksepäin, mikä näyttää sulavalta ja parantaa tasapainoa.
Jos rakastat korkoja henkeen ja vereen, tiedosta myös niiden riskit. Vältä ortopediset vauriot käyttämällä hieman matalampia korkoja. Jo pienelläkin erolla on merkitystä (5 cm:n korot aiheuttavat vähemmän ongelmia kuin 8 cm:n korot).

Vaihtele korkokenkiä. Älä käytä jatkuvasti samaa kenkäparia. Tämä on syytä pitää mielessä erityisesti silloin, jos kenkäpari rasittaa jotakin tiettyä aluetta jalassa. Näin känsät pysyvät loitolla.

Jos varpaaseen on syntynyt känsä, käytä jotakin Hansaplastin kätevistä ratkaisuista. Hansaplast Corn Plaster -laastari auttaa poistamaan känsän ja suojaa jalkaasi lisäpaineelta.

Hauskaa ja
hyödyllistä jaloille:
korkokenkien vaihtelu

Käytä avokärkisiä korkokenkiä silloin tällöin, jotta jalat saisivat välillä hieman lisätilaa.

Yritä vähentää korkokengissä viettämääsi aikaa ottamalla vaihtokengät autoon tai julkiseen liikenteeseen ja vaihtamalla ne korkokenkiin paikassa tai tilaisuudessa, jossa haluat olla kauneimmillasi. Muistathan myös, että jos jalkoja särkee, koko vartaloa särkee.

Käytä joka päivä eri kenkiä.
Riisu korkokengät silloin tällöin.
Takaisin alkuun
Jos haluat lisätietoja Hansaplast-tuotteista, lähetä sähköpostia osoitteeseen kuluttajaneuvonta@beiersdorf.com. Lue tuotepakkauksissa annetut käyttöohjeet huolellisesti.