Helppo tehdä kodin rauhassa

Ammattilaisen tekemä pedikyyri on hemmotteluhetkien parhaimmistoa, mutta hyvin hoidetut, pehmeät jalat voi saada myös kotikonstein. Kerromme, miten.

1. Aloitus
Kokoa lähellesi vadillinen haaleaa vettä, pyyhe ja kaikki muut tarpeelliset varusteet. Tarkista, että hohkakivet, leikkurit, sakset ja viilat ovat kunnossa. Valitse mieleisesi kynsilakka ja varaa ulottuville myös pumpulia. Kerää kaikki tarvikkeet lähettyville, ettei niitä tarvitse lähteä hakemaan kaukaa kesken jalkahoidon.

Säilytä jalkahoitovälineitä
samassa vadissa, jolloin ne on helppo löytää.

2. Poista vanha kynsilakka.
Asetonittoman kynsilakanpoistoaineen käyttö on suositeltavaa, sillä asetoni saattaa kuivattaa varpaankynsiä, jolloin ne voivat murtua tai halkeilla reunoilta.

3. Kylpy
Kylvetä jalkoja noin 15 minuuttia haaleassa vedessä, johon on lisätty erityistä jalkakylpyainetta tai öljyjä. Kylpy rentouttaa ja helpottaa lisäksi kuivan ja kuolleen ihon poistamista.

4. Kuivaus
Älä unohda kuivata varpaanvälejä. Niihin kerääntyy helposti likaa ja bakteereita. Kuivaa ne huolellisesti ja hiero pyyheliinan kulmalla.

7. Kosteutus
Kaiken vaivannäön jälkeen on hellittelyn vuoro: erikoiskosteusvoide tekee jaloista pehmeät ja sileät. Koska jalkojen iho on huomattavasti paksumpaa kuin muualla vartalossa, tarvitaan tehokkaasti kosteuttavia tuotteita. Tehokas Hansaplast Repair & Care -voide sopii tarkoitukseen ihanteellisesti. Hiero samalla jalkoja, kun levität kosteusvoidetta. Hieronta rentouttaa ja lisää jalkojen verenkiertoa, mutta auttaa myös voidetta imeytymään.
Takaisin alkuun

Kynnet kauniiksi

8. Ensin pohjatyö!
Pyyhi ensin kosteusvoidejäämät pois kynsistä asetonittomalla kynsilakanpoistoaineella. Kynsien on oltava täysin kuivat ja voiteettomat ennen aluslakan levittämistä. Käytä vaahtomuovisia varpaanerottimia, jotta kynsilakka pysyy siistinä.

Levitä kynsille kerros aluslakkaa, sillä se estää kynsilakkaa värjäämästä kynsiä. Anna varpaankynsien myös olla välillä kokonaan ilman lakkaa. Jos varpaankynsissä on aina lakkaa, kynsien väri voi muuttua. Näin tapahtuu erityisesti silloin, kun käytetään tummia kynsilakkoja.

Anna joka kerroksen
kuivua noin kymmenen minuuttia.

9. Lakkaus
Anna aluslakan kuivua noin kymmenen minuuttia. Lakkaa sitten kynnet mieleiselläsi sävyllä. Lakkaa on helppo levittää maalaamalla kolme kaistaa: ensin yksi kynnen keskelle ja sitten yksi kummallekin sivulle. Lakkaa toinen kerros noin kymmenen minuutin kuluttua ja viimeinen kerros jälleen kymmenen minuutin kuluttua. Anna varpaiden kuivua vähintään tunti. Käytä varvastossuja, ettei lakkapinta mene pilalle.
 (Huomautus: himmeät ja tummat värit tarvitsevat kuivuakseen enemmän aikaa kuin puolipeittävät sävyt, varsinkin jos lakkaa on useita kerroksia.)
10. Ylläpito
Valmista tuli! Jalkasi kiittävät sinua. Vähäisellä välihuollolla jalkahoito vaikuttaa pitkään. Estä lakkaa lohkeilemasta levittämällä uusi päällyskerros kaksi kertaa viikossa.
Muista myös viilata kovettumat pois suihkussa joka toinen päivä sekä käyttää säännöllisesti tehokkaasti kosteuttavaa jalkavoidetta. Näin kovettumat eivät ilmesty heti uudelleen.
Takaisin alkuun

Lisää pientä hemmottelua

Vaikka aikaa ei olisikaan täysimittaiseen jalkahoitoon, jalkoja voi hemmotella hieman aina silloin tällöin.
  1. Ota rentouttava 15–20 minuutin jalkakylpy lämpimässä vedessä samalla, kun vaikkapa katselet televisiota. Veteen voi lisätä kylpysuolaa tai aromaterapeuttisia öljyjä.
  2. Levitä jalkoihin runsas kerros jalkavoidetta ennen nukkumaanmenoa ja pue jalkaan puuvillasukat. Lämpö auttaa voidetta imeytymään, ja aamulla jalat ovat pehmeät kuin persikka.
Takaisin alkuun
Jos haluat lisätietoja Hansaplast-tuotteista, lähetä sähköpostia osoitteeseen kuluttajaneuvonta@beiersdorf.com. Lue tuotepakkauksissa annetut käyttöohjeet huolellisesti.