Tietoja

Erittäin kuiva iho: syy kantapäiden ihon halkeiluun

Kuiva iho voi halkeilla erityisesti kantapäistä ja jos ympäröivä iho on paksu ja kovettunut. Tämä ei ole hyvä asia, koska halkeamat voivat ärtyä ja olla erittäin kivuliaita.

Halkeilevat kantapäät ovat tavallinen jalkaongelma erityisesti, kun ihon kimmoisuus heikkenee (yleensä iän myötä). Halkeamaa kutsutaan myös fissuuraksi. Aluksi halkeama voi olla vain pieni vaiva ja kosmeettinen ongelma, mutta hoitamattomina fissuurat tai halkeamat syvenevät ja jalalla seisominen voi olla kivuliasta.

Halkeilevien kantapäiden
tavallinen syy:
jalkojen hoidon laiminlyönti

Joillakin ihmisillä on luonnostaan kuiva iho, joka on altis halkeilulle. Joskus kantapäätä ympäröivä paksuuntunut (kovettunut) kuiva iho halkeilee todennäköisemmin, kun alueelle kohdistuva paine lisääntyy. Tämä johtuu mekaanisista tekijöistä, kuten kävelystä, pitkällisestä seisomisesta ja avoimista kengistä.
Kuiva iho voi halkeilla erityisesti kantapäissä
Kantapäähalkeamat: syvetessä kipu lisääntyy
Takaisin alkuun

Hoito

Aloita hoito välittömästi

Kantapäiden halkeilu johtuu tavallisesti kuivasta ja kovettuneesta ihosta(kseroosista). Halkeamia hoidetaan sulkemalla niitä ja pehmentämällä niitä ympäröivää paksua ihoa. Se ei ole helppoa, koska kantapäätä ympäröivä iho on erittäin paksua.
Jatkuva hoito, kosteutus karbamidia sisältävillä voiteilla ja liiallisten kovettumien poistaminen hohkakivellä toimivat, kun niitä tehdään pitkäkestoisesti. Hansaplast on tuonut markkinoille Anti Callus Intensive Cream –jalkavoiteen, joka hoitaa kovettunutta ihoa tehokkaasti.. Se korjaa aktiivisesti erittäin kuivaa ja halkeilevaa ihoa jaloissa ja palauttaa niihin sileän ja terveen ihon.

callus

Huomio! Älä yritä poistaa kovaa ihoa itse partaterällä tai muulla terävällä esineellä. Niitä käytettäessä on vaarana, että ihoa poistetaan liikaa ja vahingoitetaan syvempiä ihokerroksia ja että alueelle muodostuu infektio.
Katso lisätietoja tuotteen käyttöohjeista.

Asiantuntijan vinkki

”Ihon halkeilu kantapäissä on tavallinen
jalkaongelma, joka johtuu erittäin kuivasta ja
kovettuneesta ihosta. Hansaplast Repair & Care -voiteen on kliinisesti todettu auttavan paikallisesti ja hoitavan kantapäähalkeamia. Se suojaa halkeamia ulkoisilta haittavaikutuksilta ja estää ihon kosteutta haihtumasta. Näin ollen se luo ihanteellisen ympäristön vaikuttaville aineille ja edistää ihon luonnollista parantumisprosessia. Se ei sisällä lainkaan hajusteita tai säilöntäaineita.

”Olemme löytäneet keinon
korjata jopa erittäin kuivan ja halkeilevan ihon.”

Dr. Maike Kuhlmann, Research & Development Beiersdorf AG
Takaisin alkuun

Ratkaisu

Suosittelemme näitä tuotteita:

Pehmennä kantapäidesi ihoa oikeilla toimenpiteillä: käytä voidetta, joka
pehmentää, korjaa ja tehoaa nopeasti.

Takaisin alkuun

Ennaltaehkäisy

Miten kantapäiden halkeilu estetään tehokkaasti

  1. Yritä selvittää ongelman syy: hoidon laiminlyönti, vuodenaika (kantapäiden iho halkeilee yleensä kesällä, kun kävellään paljain jaloin karkeilla kivillä ja pinnoilla) tai jokin muu.

  2. Tärkeintä on kantapäiden paksun kovan ihon jatkuva poistaminen. Se on tärkeää, koska halkeamat eivät parannu, jos liiallisia kovettumia ei poisteta.  Säännöllinen hoito on paras keino estää ongelmaa toistumasta.

  3. Paksuja, kovia ihoalueita voi hoitaa hohkakivellä. Sitä kannattaa käyttää suihkun tai kylvyn jälkeen, kun kantapäiden iho on pehmeämpi.

  4. Karbamidia sisältävän kosteusvoiteen käyttö kahdesti päivässä on erittäin tärkeää ongelman hoitamisessa.

  5. Selvitä, vaikuttavatko kenkäsi ja askelluksesi ongelmaan. Kysy jalkahoitajalta tai lääkäriltä, kannattaako sinun käyttää erikoispohjallisia, jotka voisivat parantaa kävelytapaasi ja estää paksun ihon muodostumisen.

Takaisin alkuun

Jos haluat lisätietoja Hansaplast-tuotteista, lähetä sähköpostia osoitteeseen kuluttajaneuvonta@beiersdorf.com. Huomaa, että edellä annetut vinkit ja suositukset eivät korvaa lääkärin antamia ohjeita. Lue tuotepakkauksissa annetut käyttöohjeet huolellisesti. Jos nämä vinkit eivät auta tai jos sinulla on tai vakava ongelma tai epäilet niin, ota yhteys lääkäriin.