Haavan parantumisprosessi

Haavan parantuminen alkaa veren hyytymisestä, joka pysäyttää verenvuodon ja sulkee haavan väliaikaisesti. Eksudaatiovaiheessa esiintyy tulehdusta ja ödeemaa. Tällöin syntyvä neste eli haavaerite sisältää haavan parantumisprosessia edistäviä tärkeitä ainesosia, kuten entsyymejä, kasvutekijöitä ja uusia soluja.

 

Uusien solujen kasvu ja lisääntyminen tapahtuu granulaatiovaihessa. Uusi kudos täyttää haava-alueen alhaalta päin ja näyttää kirkkaan punaiselta. Lopuksi on vuorossa epitelisaatioprosessi, kun haavan reunoille alkaa kasvaa uusi ihokerros. Tämä vaihe päättää parantumisprosessin ja sulkee haavan.

Viiltohaavan aiheuttaja on akuutti voimakas liike (esim. leipää leikattaessa). Tästä seuraa usein verenvuoto ja hiukan erilleen jäävät haavareunat.

Repeämähaava syntyy kudoksen liiallisen venymisen seurauksena. Haavareunoista tulee epäsäännölliset ja rosoiset, mikä usein hidastaa parantumista ja saattaa johtaa arven muodostumiseen. Suuret repeämät edellyttävät haavareunojen siistimistä kirurgisesti ja sulkemista ompeleilla.

Hankaumahaava syntyy ihon ulompiin kerroksiin kohdistuvasta hankauksesta. Tällaiset haavat ovat yleensä vaarattomia mutta saattavat kontaminoitua helposti. Suuret hankaumat voivat olla kivuliaita, sillä vamma ulottuu myös ihon alla sijaitseviin hermopäätteisiin.

Laastaritekniikan asiantuntemus

Vuosien mittaan kertynyt laastaritekniikan asiantuntemus tekee Hansaplastista yhden maailman johtavista laastarimerkeistä. Hampurin ihotutkimuskeskuksen asiantuntijoilla on yli 100 vuoden kokemus laastaritekniikasta, haavanhoidosta ja lääketieteellisestä ihonhoidosta. Yhteistyö johtavien terveydenhoitoalan asiantuntijoiden kanssa varmistaa, että tutkijat pysyvät tieteellisen kehityksen ja tekniikan eturintamassa. Tuloksena on luotettavia ja tehokkaita tuoteinnovaatioita.

 

Hansaplastin toimivat ja iholle ystävälliset tuotteet valmistetaan tiukkojen laatuvaatimusten mukaan.

Hansaplast on johtava haavanhoitotuotemerkki, jonka tuotteissa tehokkuus ja turvallisuus yhdistyvät laatuun ja lääketieteelliseen asiantuntemukseen. Laaja valikoima huipputason tuotteita tekee Hansaplastista ykkösvaihtoehdon miljoonille käyttäjille ympäri maailmaa.

Laastarin rooli haavan parantumisprosessissa

Jopa pieniin jokapäiväisiin haavoihin voi kehittyä infektio. Monet tekijät vaikuttavat haavojen parantumiseen ja infektoitumiseen. Näitä ovat esimerkiksi bakteerien tyyppi ja määrä sekä haavan tyyppi ja sijainti. Muita merkittäviä tekijöitä ovat karttuva ikä, piilevät sairaudet (esimerkiksi heikentynyt verenkierto ja diabetes mellitus) sekä tietyt lääkehoidot, kuten steroidit.

Laastaritekniikka

Laastari kannattaa valita haavan sijainnin mukaan, sillä tarjolla on tuotteita, joiden rakenne, muoto, koko, materiaali ja tarttuvuus on räätälöity käyttökohteen mukaan. Kaikenkokoisille haavoille löytyy oikeantyyppinen laastari, sillä saatavana on erikokoisia laastareita.
Hansaplastilla on laaja valikoima yleiskäyttöön sopivia ja huipputeknisiä ratkaisuja, joista löytyy sopiva vaihtoehto useimpien pikkuhaavojen hoitoon. Lisätietoja: Haavanhoito.