Image

Hemmotteleva jalkahoito – Kymmenen vinkkiä: pehmeät ja hoidetut jalat kotikonstein

Lukuaika: 3 minuuttia.
Näytä lisää

Helppo tehdä kodin rauhassa

Image
1. Aloitus
Kokoa lähellesi vadillinen haaleaa vettä, pyyhe ja kaikki muut tarpeelliset varusteet. Tarkista, että hohkakivet, leikkurit, sakset ja viilat ovat kunnossa. Valitse mieleisesi kynsilakka ja varaa ulottuville myös pumpulia. Kerää kaikki tarvikkeet lähettyville, ettei niitä tarvitse lähteä hakemaan kaukaa kesken jalkahoidon.

Säilytä jalkahoitovälineitä
samassa vadissa, jolloin ne on helppo löytää.

2. Poista vanha kynsilakka.
Asetonittoman kynsilakanpoistoaineen käyttö on suositeltavaa, sillä asetoni saattaa kuivattaa varpaankynsiä, jolloin ne voivat murtua tai halkeilla reunoilta.

3. Kylpy
Kylvetä jalkoja noin 15 minuuttia haaleassa vedessä, johon on lisätty erityistä jalkakylpyainetta tai öljyjä. Kylpy rentouttaa ja helpottaa lisäksi kuivan ja kuolleen ihon poistamista.

4. Kuivaus
Älä unohda kuivata varpaanvälejä. Niihin kerääntyy helposti likaa ja bakteereita. Kuivaa ne huolellisesti ja hiero pyyheliinan kulmalla.

7. Kosteutus
Kaiken vaivannäön jälkeen on hellittelyn vuoro: erikoiskosteusvoide tekee jaloista pehmeät ja sileät. Koska jalkojen iho on huomattavasti paksumpaa kuin muualla vartalossa, tarvitaan tehokkaasti kosteuttavia tuotteita. Tehokas Hansaplast Repair & Care -voide sopii tarkoitukseen ihanteellisesti. Hiero samalla jalkoja, kun levität kosteusvoidetta. Hieronta rentouttaa ja lisää jalkojen verenkiertoa, mutta auttaa myös voidetta imeytymään.

Ammattilaisen tekemä pedikyyri on hemmotteluhetkien parhaimmistoa, mutta hyvin hoidetut, pehmeät jalat voi saada myös kotikonstein. Kerromme, miten.

feder

6. Muotoilu

Varpaankynsien leikkausta ei pitäisi laiminlyödä. Pitkät kynnet rikkovat sukkia ja voivat jopa muuttaa kävelytapaa. Varo leikkaamasta kynsiä liikaa, etteivät ne ala kasvaa sisäänpäin. Leikkaa tai viilaa kynsien kulmista vain vähän: kynnen muodon on hyvä muistuttaa kynsinauhan luonnollista kaarta. Tasoita sitten kulmat kynsiviilalla. Jos kynnet ovat epätasaiset, niitä voi tasoittaa hieman kynsiviilalla. Jos haluat kynsinauhat pois tieltä, älä leikkaa niitä, sillä ne voivat vaurioitua. Työnnä niitä varovasti taaksepäin – jalkakylvyn jälkeen se onnistuu helposti.

5. Kuorinta
Pehmeät jalat ovat yhtä tärkeitä kuin virheetön lakkaus, sillä kovettumien poisto säännöllisesti ehkäisee ihon paksuuntumista ja myöhemmin jopa halkeamia. Niiden poisto vaatii hieman vaivaa. Terälliset välineet voi unohtaa, sillä ne voivat aiheuttaa haavoja ja vaurioita ihonalaisiin kudoksiin.  Käytä sen sijaan metallista jalkaraspia tai hohkakiveä. Käsittele kovettuneet ja halkeilleet kohdat huolellisesti. Kiinnitä erityistä huomiota kantapäihin ja päkiöihin. Jos poistat kuolleen ihon jaloista säännöllisesti, säästät myöhemmin paljon vaivaa.

Vinkki: jos käsittelet kovettumat jalkakylvyn jälkeen,
ne ovat pehmeämmät ja helpommat käsitellä.

file

Kynnet kauniiksi

Image
9. Lakkaus
Anna aluslakan kuivua noin kymmenen minuuttia. Lakkaa sitten kynnet mieleiselläsi sävyllä. Lakkaa on helppo levittää maalaamalla kolme kaistaa: ensin yksi kynnen keskelle ja sitten yksi kummallekin sivulle. Lakkaa toinen kerros noin kymmenen minuutin kuluttua ja viimeinen kerros jälleen kymmenen minuutin kuluttua. Anna varpaiden kuivua vähintään tunti. Käytä varvastossuja, ettei lakkapinta mene pilalle.
 (Huomautus: himmeät ja tummat värit tarvitsevat kuivuakseen enemmän aikaa kuin puolipeittävät sävyt, varsinkin jos lakkaa on useita kerroksia.)
10. Ylläpito
Valmista tuli! Jalkasi kiittävät sinua. Vähäisellä välihuollolla jalkahoito vaikuttaa pitkään. Estä lakkaa lohkeilemasta levittämällä uusi päällyskerros kaksi kertaa viikossa.
Muista myös viilata kovettumat pois suihkussa joka toinen päivä sekä käyttää säännöllisesti tehokkaasti kosteuttavaa jalkavoidetta. Näin kovettumat eivät ilmesty heti uudelleen.

8. Ensin pohjatyö!
Pyyhi ensin kosteusvoidejäämät pois kynsistä asetonittomalla kynsilakanpoistoaineella. Kynsien on oltava täysin kuivat ja voiteettomat ennen aluslakan levittämistä. Käytä vaahtomuovisia varpaanerottimia, jotta kynsilakka pysyy siistinä.

Image

Levitä kynsille kerros aluslakkaa, sillä se estää kynsilakkaa värjäämästä kynsiä. Anna varpaankynsien myös olla välillä kokonaan ilman lakkaa. Jos varpaankynsissä on aina lakkaa, kynsien väri voi muuttua. Näin tapahtuu erityisesti silloin, kun käytetään tummia kynsilakkoja.

Anna joka kerroksen
kuivua noin kymmenen minuuttia.

Lisää pientä hemmottelua

Vaikka aikaa ei olisikaan täysimittaiseen jalkahoitoon, jalkoja voi hemmotella hieman aina silloin tällöin.
Ota rentouttava 15–20 minuutin jalkakylpy lämpimässä vedessä samalla, kun vaikkapa katselet televisiota. Veteen voi lisätä kylpysuolaa tai aromaterapeuttisia öljyjä.
Lue lisää
Levitä jalkoihin runsas kerros jalkavoidetta ennen nukkumaanmenoa ja pue jalkaan puuvillasukat. Lämpö auttaa voidetta imeytymään, ja aamulla jalat ovat pehmeät kuin persikka.
Lue lisää
Jos haluat lisätietoja Hansaplast-tuotteista, lähetä sähköpostia osoitteeseen kuluttajaneuvonta@beiersdorf.com. Lue tuotepakkauksissa annetut käyttöohjeet huolellisesti.