10 vinkkiä, joilla saat pehmeät ja hoidetut jalat kotikonstein

10 vinkkiä, joilla saat pehmeät ja hoidetut jalat kotikonstein

Lukuaika: 3 minuuttia.
Näytä lisää
Image

1. Aloitus
Kokoa lähellesi vadillinen haaleaa vettä, pyyhe ja kaikki muut tarpeelliset varusteet, ettei niitä tarvitse lähteä hakemaan kaukaa kesken jalkahoidon. Tarkista, että hohkakivet, leikkurit, sakset ja viilat ovat kunnossa. Valitse mieleisesi kynsilakka ja varaa ulottuville myös pumpulia.

2. Poista vanha kynsilakka
Asetonittoman kynsilakanpoistoaineen käyttö on suositeltavaa, sillä asetoni saattaa kuivattaa varpaankynsiä, jolloin ne voivat murtua tai halkeilla reunoilta.

3. Kylpy
Kylvetä jalkoja noin 15 minuuttia haaleassa vedessä, johon on lisätty erityistä jalkakylpyainetta tai öljyjä. Kylpy rentouttaa ja helpottaa lisäksi kuivan ja kuolleen ihon poistamista.

Pidä huolta jalkojen pehmeydestä

4. Kuivaus
Älä unohda kuivata varpaanvälejä, sillä niihin kerääntyy helposti likaa ja bakteereita. Kuivaa varpaanvälit huolellisesti ja hiero pyyheliinan kulmalla.

5. Kuorinta
Pidä huolta jalkojen pehmeydestä. Säännöllinen ihon kovettumien poisto estää ihon paksuuntumista ja ehkäisee halkeamien ilmaantumista. Kovettumien poisto vaatii hieman vaivaa. Terälliset välineet kannattaa unohtaa, sillä ne voivat aiheuttaa haavoja ja vaurioita ihonalaisiin kudoksiin. Käytä sen sijaan hohkakiveä tai metallista jalkaraspia. Käsittele kovettuneet ja halkeilleet kohdat huolellisesti. Kiinnitä erityistä huomiota kantapäihin ja päkiöihin. Jos poistat kuolleen ihon jaloista säännöllisesti, säästät myöhemmin paljon vaivaa.

Jos käsittelet jalkapohjan kovettumat jalkakylvyn jälkeen, ne ovat pehmeämmät ja helpommat käsitellä.

Leikkaa tai viilaa kynsien kulmista vain vähän

6. Muotoilu
Varpaankynsien leikkausta ei pitäisi laiminlyödä. Pitkät kynnet rikkovat sukkia ja voivat jopa muuttaa kävelytapaa. Varo leikkaamasta kynsiä liikaa, etteivät ne ala kasvaa sisäänpäin. Leikkaa tai viilaa kynsien kulmista vain vähän: kynnen muodon on hyvä mukailla kynsinauhan luonnollista kaarta. Tasoita sitten kulmat ja mahdolliset epätasaisuudet kynsiviilalla. Jos haluat kynsinauhat pois tieltä, älä leikkaa niitä, sillä ne voivat vaurioitua. Sen sijaan työnnä kynsinauhoja varovasti taaksepäin – jalkakylvyn jälkeen se onnistuu helpommin.

7. Kosteutus
Helli jalkojasi erikoiskosteusvoiteella – se tuo jalkoihin pehmeyttä ja sileyttä. Koska jalkojen iho on huomattavasti paksumpaa kuin muualla vartalossa, tarvitaan tehokkaasti kosteuttavia tuotteita. Hiero samalla jalkoja, kun levität kosteusvoidetta. Hieronta rentouttaa ja lisää jalkojen verenkiertoa ja auttaa lisäksi voidetta imeytymään.
Harva asia vetää vertoja ammattilaisen tekemälle pedikyyrille, mutta onnistuu se kotonakin!

Kynnet kauniiksi

Lakkaa
Anna joka kerroksen kuivua noin 10 minuuttia

8. Ensin pohjatyö!
Aloita pyyhkimällä kosteusvoidejäämät pois kynsistä asetonittomalla kynsilakanpoistoaineella. Kynsien on oltava täysin kuivat ja voiteettomat ennen aluslakan levittämistä. Käytä vaahtomuovisia varpaanerottimia, jotta kynsilakka pysyy siistinä.

Levitä kynsille kerros aluslakkaa, sillä se estää kynsilakkaa värjäämästä kynsiä. Anna varpaankynsien myös olla välillä kokonaan ilman lakkaa. Liiallinen toistuva lakkaaminen voi muuttaa kynsien väriä. Näin tapahtuu erityisesti silloin, kun käytetään tummia kynsilakkoja.

Anna joka kerroksen kuivua noin 10 minuuttia.

9. Lakkaus
Anna aluslakan kuivua noin kymmenen minuuttia. Lakkaa sitten kynnet mieleiselläsi sävyllä. Lakkaa on helppo levittää maalaamalla kolme kaistaa: ensin yksi kynnen keskelle ja sitten yksi kummallekin sivulle. Lakkaa toinen kerros noin kymmenen minuutin kuluttua ja viimeinen kerros jälleen kymmenen minuutin kuluttua. Anna varpaiden kuivua vähintään tunti. Käytä varvastossuja, ettei lakkapinta mene pilalle.

(Huom: himmeät ja tummat värit tarvitsevat kuivuakseen enemmän aikaa kuin puolipeittävät sävyt, varsinkin jos lakkaa on useita kerroksia.)

10. Ylläpito
Valmista tuli – jalkasi kiittävät sinua! Vähäisellä välihuollolla jalkahoito vaikuttaa pitkään. Estä lakkaa lohkeilemasta levittämällä uusi päällyskerros kaksi kertaa viikossa.

Muista myös viilata kovettumat pois suihkussa joka toinen päivä sekä käyttää säännöllisesti tehokkaasti kosteuttavaa jalkavoidetta. Näin kovettumat eivät ilmesty heti uudelleen.

Muista hemmotella jalkojasi arjen keskellä

Vaikka aikaa ei olisikaan täysimittaiseen jalkahoitoon, jalkoja voi hemmotella hieman aina silloin tällöin.

Ota rentouttava 15–20 minuutin jalkakylpy lämpimässä vedessä samalla, kun katselet televisiota tai luet kirjaa. Veteen voi lisätä kylpysuolaa tai aromaterapeuttisia öljyjä.

Levitä jalkoihin runsas kerros jalkavoidetta ennen nukkumaanmenoa ja pue jalkaan puuvillasukat. Lämpö auttaa voidetta imeytymään.