Jo 100 vuotta Hansaplastia

90 vuotta hoitoasiantuntemusta - Hansaplast on tarjonnut tehokasta hoitoa arkielämän kipuihin ja ongelmiin jo vuosikymmenten ajan. Juhli kanssamme ja lue, miten olemme kehittyneet ensimmäisen laastarin kehittäjästä arkielämän luotetuksi kumppaniksi.

Lukuaika: 5 minuuttia.
Näytä lisää

100 vuotta haavanhoidon asiantuntemusta

Katso, miten olemme kasvaneet ensimmäisen laastarin keksijöistä luotettavaksi kumppaniksesi jokapäiväisissä loukkaantumisissa. Because we’ve still got you covered.

 

1922

Hansaplast mullisti haavanhoidon luodessaan ensimmäisen liima-aineella varustetun laastarin vuonna 1922. Vasta silloin arkielämän pienten vammojen ja vahinkojen hoitaminen oli mahdollista ilman lääkärin apua avaamalla vain lääkekaapin ja laittamalla laastarin. Eikö olekin hienoa, että oma äiti voi tehdä sen? Miehesi? Ystäväsi? Joku joka välittää.

Hansaplast on kehittynyt paljon alkuajoista. Nykyään sovellamme asiantuntemustamme haavanhoidossa, kivun lievityksessä ja jalkojen hoidossa ympäri maailman. Emme ole pelkästään Länsi-Euroopan suosituin laastarimerkki, vaan myös markkinajohtaja 17 maassa maailmanlaajuisesti. Tuotteemme ovat äitien suosimia, urheilijoiden ylistämiä ja asiantuntijoiden, farmaseuttien ja lääkärien suosittelemia.

Sen vuoksi haluamme juhlistaa Hansaplastin 100-vuotista taivalta erityisesti. Olemme koonneet tarinoita vuosikymmenten ajalta aina vuodesta 1922 lähtien.

Hansaplastin virstanpylväät ja ihmisten tarinat vuosikymmenten ajalta

”Isoäitini Helma oli 20-luvun alkupuolella oppilaana nuorten tyttöjen ompelukurssilla. Tuota aikaa muistellessaan hän kertoi usein, kuinka tytöt mieluummin rupattelivat porukassa sen sijaan, että olisivat keskittyneet neulaan ja kankaaseen. Luonnollisesti tämän seurauksena oppilaiden ompelutaito jäi heikonlaiseksi ja ompelulaatu huonoksi samalla kun haavereita sattui toisensa perään – ja tuona vuonna laastareita kuluikin huomattava määrä.”

Vuonna 1930 kehitettiin ensimmäinen antibakteerinen laastari, joka sisälsi hienojakoista hopeaa, jolla on bakteereita vähentävä vaikutus. Laastarin nimi oli Hansaplast Silver, mutta koska tuotantokustannukset olivat liian suuret, tuote vedettiin pois markkinoilta.

Image

1933

”Ensimmäinen kesä vuoristotalossamme oli ihana mutta toisaalta myös stressaava. Peter rakensi vielä taloa ja minä yritin hoitaa taloutta alkeellisissa olosuhteissa, joten minulla tuntui aina olevan laastari sormessa. Kaikesta huolimatta se oli erittäin onnellista aikaa.”

Image

1951

”Olin melkoinen vintiö lapsena ja meillä oli tapana painia isän kanssa rannalla. Eräänä kesänä kilpailimme siitä, kumpi hyppää pidemmälle veteen. Kisan tiimellyksessä iskin jalkani vedenalaiseen kiveen ja sain naarmun nilkkaani. Tuona päivänä ei enää uitu, vaan syötiin leipiä isän kanssa viltin päällä.”

Image

Hansaplast kehittää ensimmäiset vesitiiviit ja sormille tarkoitetut laastarit.

Image

Ainutlaatuinen innovaatio kuluttajia varten: Hansaplastin ensimmäiset laastarilajitelmat tuodaan markkinoille. Ne ovat yksittäispakattuja ja steriilejä.

Image

1969

”Leikkiessäni pienenä veljeni mikroautolla ryntäsin kotimme portaiden yläpäähän ja putosin sieltä alas. Satutin polveni, ja äitini tuli apuun, puhalsi polveen ja laittoi siihen laastarin. Kuvitelmissani olin ollut jännittävässä auto-onnettomuudessa ja olin ylpeä laastarista, joka oli muistona tapahtuneesta.”

Image

1975

”Muistan ikuisesti sisareni tärkeän ehtoollistapahtuman. Leikin seremonian aikana kirkon pihalla tylsistyneenä, kun yhtäkkiä kompastuin suureen mukulakiveen ja loukkasin polveni. Onnettomuudessa repesivät myös housut, jotka äiti oli lainannut minulle naapurin pojalta. Sain toruja mutta myös laastarin.”

Image

Ensimmäinen vain apteekeista saatava laastari esiteltiin. Se oli tarkoitettu erityisesti herkälle iholle, ja sen nimi oli Hansamed.

Image

Hansaplast tuo markkinoille ensimmäiset joustavat laastarit.

Image

1989

”Ostin ensimmäisen kuplavolkkarini ensimmäisestä oikeasta työstä tienaamillani rahoilla. Tuona keväänä olin enimmäkseen autotallissa korjaamassa ja puunaamassa uutta silmäterääni. Tekevälle sattuu, ja tyttöystäväni saikin jatkuvasti olla hoivaamassa ja kiikuttamassa minulle laastareita.”

Image

1992

”Olen aina ollut kiinnostunut hevosista, joten Romeo-orin saapuminen elämääni oli ikimuistoista. Se on ollut luotettu ratsuni jo 20 vuoden ajan eikä ole koskaan heittänyt minua selästään. Pidän kuitenkin aina laastareita mukanani, kun menen katsomaan Romeota, koska tallilla aina sattuu ja tapahtuu.”

Image

Pidä haava kuivana suihkussa: Hansaplast esittelee Aqua Protect -laastarin.

Image

Hansaplast esittelee jalkojen hoitoon suunnatun tuotevalikoiman, joka sisältää esimerkiksi Velvet Feet -jalkavoiteen.

2012

extra robust

Extra Robust Waterproof lanseerataan. Hengittävät laastarit on valmistettu vedenpitävästä materiaalista, ja niissä on erittäin vahva tarttuvuus.

2014

aqua protect

Aqua Protect lanseerataan uudelleen. Erittäin vahva ja vedenpitävä liima pitää haavan 100-prosenttisesti kuivana ja takaa, että laastari pysyy paikallaan myös märkänä.

2016

Frozen

Hansaplast laajentaa lasten laastarisarjaa, josta löytyy Disney Frozenista ja Mikki Hiirestä™️ tuttuja hahmoja.

2018

wound spray

Uusi haavanhoitosuihke ja -voide julkaistaan osana Rutiinit-sarjaa, joka on suunniteltu helpottamaan haavojen hoitoa kotona. 

2021

bacteria

Hansaplast lanseeraa uuden Bacteria Shield -merkin. Se on yksi niistä supertuotteista, jotka estävät 99 % kaikista bakteereista.

Hansaplast esittelee tuotemerkin pitkän historian suurimman uudistuksen. Uudelleenlanseerauksen yhteydessä julkaistaan hypoallergeeniset Kids Sensitive -laastariliuskat.

2022

green & protect

Yrityksen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Hansaplast tuo markkinoille ensimmäisen ympäristöystävällisyys edellä suunnitellun laastarinsa – Green & Protect on suunniteltu tarjoamaan suojaa entistä kestävämmässä muodossa. Sen haavatyyny ja taustakangas on valmistettu luonnosta peräisin olevista materiaaleista.

Tuotantoprosessissa käytetty sähkö on tuotettu 100 % uusiutuvista lähteistä. Kaikki päästöt kompensoidaan sertifioitujen metsityshankkeiden kautta.

Aiheeseen liittyviä artikkeleja