Eroon känsistä!

Hyvästele känsät – nauti kivuttomista askeleista

Lukuaika: 4 minuuttia.
Näytä lisää

Näin känsät muodostuvat

Paineen vuoksi känsiä kehittyy yleensä varpaisiin
Paineen vuoksi känsiä kehittyy yleensä varpaisiin
Känsän lääketieteellinen kuva
Känsän lääketieteellinen kuva

Iho koostuu useista kerroksista. Ulompi kerros, epidermis, suojaa alempia ja herkempiä ihokerroksia. Mikäli iho altistuu paineelle ja hankaukselle esimerkiksi huonosti istuvien kenkien takia, saattaa seurauksena olla känsä. Jos paine on pysyvää ja paikallista, känsään voi muodostua kova ydin. Se ulottuu syvemmälle herkempiin ihokerroksiin ja aiheuttaa kipua. Tätä ydintä kutsutaan usein "piikiksi".

Väriltään känsät voivat olla ihotyypistä riippuen valkoisia, harmaita, keltaisia tai ruskeita. Tyypillisimpiä oireita ovat kipu ja turvotus känsän ympärillä sekä epämukavuus kävellessä.

Känsät muodostuvat yleensä paikkoihin, jotka altistuvat eniten kenkien aiheuttamalle paineelle: varpaiden päälle tai pikkuvarpaan ulkopuolelle. Eniten kipua känsä aiheuttaa silloin, kun se on kosketuksissa ihon hermojen kanssa.

Känsien hoito

Tärkeintä on…

... poistaa paine jaloista ja lievittää kipua. Valitse siis hyvin istuvat kengät. Suojaa muodostuneet känsät Hansaplastin erikoislaastarilla. Se estää painetta, helpottaa kipua ja hoitaa känsää pehmentävällä salisyylihapolla.

Känsän helppo ja vaivaton poistaminen ...

... tapahtuu vain erikoislaastarin avulla. Se lievittää painetta ja hoitaa känsää tehokkaalla ainesosalla, salisyylihapolla. Katso tarkemmat hoito-ohjeet alta ja kysy tarvittaessa lisää apteekista!

Vaihe 1

Vaihe 1

Puhdista ja kuivaa känsä. Asenna sen jälkeen Hansaplast-känsälaastarin vaahtorengas suoraan känsän päälle. Anna laastarin vaikuttaa ja vaihda se uuteen kahden päivän kuluttua.

Vaihe 2

Vaihe 2

Kun olet pitänyt känsälaastaria neljä päivää, känsä on valmis jatkokäsittelyyn. Känsä on pehmentynyt ja sen voi poistaa lämpimässä jalkakylvyssä suolan ja saippuan kanssa.

Muista, ettei känsää saa koskaan poistaa terävällä esineellä itse. Jos känsä ei häviä tai kivulias ”piikki” katoa, varaa aika jalkahoitoon. Jos sinulla on diabetes tai verenkiertohäiriöitä, älä käytä Hansaplastin känsälaastaria. Ota yhteyttä jalkahoitajaasi tai lääkäriisi. Lue tuotteen käyttöohjeet ja pakkausseloste huolellisesti lisätietojen saamiseksi.

Asiantuntijan vinkit

Image
Dr. Maike Kuhlmann, Research & Development, Beiersdorf AG
Image
Känsälaastarin lääketieteellinen kuva

"Kuinka känsälaastari voi olla niin tehokas? Hansaplastin känsälaastari sisältää aktiivisen, känsää pehmentävän ainesosan. Salisyylihappo liuottaa yhteen känsän sarveiskerroksen solurakenteen."

”Se on yksinkertaista: känsälaastarimme hoitavat känsää pehmentämällä sitä.”

Kun kovettunut iho ja yhteen liittyneet ihosolut saadaan hoidettua, kosteus lisääntyy ja känsä pehmenee. Tällöin känsä voidaan helposti hioa pois.

Ratkaisut

Haluat ehkä kokeilla näitä tuotteita:

Hansaplastin tuotteet auttavat sekä känsien hoitamisessa että niiden ennaltaehkäisemisessä

Hansaplastin tuotteet auttavat sekä känsien hoitamisessa että niiden ennaltaehkäisemisessä. Saat meiltä ratkaisun, jonka avulla voit jatkaa matkaasi ilman kipua.

Ennaltaehkäisy

Paras tapa känsien ennaltaehkäisyyn on pitää jalat hyvässä kunnossa ja käyttää laadukkaita, hyvin istuvia kenkiä. Kipu, känsät ja kovettumat ovat kuitenkin yleinen ongelma, joka tyypillisesti pahenee iän myötä.

Mitä voit tehdä känsien estämiseksi:

Valitse hyvin istuvat kengät ja vaihda kenkiä usein. Käytä erityyppisiä jalkineita – lenkkareita, nilkkureita, tennareita, saappaita, sandaaleita – ja pyri välttämään pitkäaikaista painetta. Älä käytä liian tiukkoja kenkiä, jotka jättävät jälkiä varpaisiin. Jos jokin alue altistuu paineelle, käytä ennaltaehkäisevästi Hansaplastin pehmusteita – erityisesti silloin, kun huomaat ensimmäiset merkit känsän muodostumisesta. Pehmeät, itsekiinnittyvät pehmusteet suojaavat kivuliaalta paineelta ja lievittävät jomotusta välittömästi. 

Jos haluat lisätietoja Hansaplastin tuotteista, ota yhteyttä! Saat lisätietoja tuotteistamme myös apteekeista ympäri maan.

Aiheeseen liittyviä tuotteita