Image

Jalat matkalla: kaupunkiloma Pariisissa – Viikonloppuloma upeassa kaupungissa on hienoa, mutta jaloille se ei välttämättä tarkoita lomaa. Tässä saat selviytymisvinkkejä.

3 min. read
Näytä lisää

Nähtävyyksiin tutustumisen ja shoppailun kuuluu olla hauskaa

Matkustaminen on hienoa, mutta jaloille se ei välttämättä tarkoita lomaa. Koko päivän kestävä käveleminen joko nähtävyyksiä katsellen tai shoppaillen voi väsyttää jalkoja huomattavasti ja aiheuttaa pahoja rakkoja. Paljastamme vaivattoman kävelypäivän salat, jotta voit välttää tuskat kaupungin kaduilla. Hannah oli jatkuvasti menossa kaupunkimatkallaan Pariisissa, ja tietää, miten kokonaisen päivän kävelystä selviää.
Olipa kyseessä Pariisi tai Lontoo, trenditaituri HANNAH on aina menossa. Hän tuntee nähtävyydet ja parhaat shoppailupaikat sekä tietää, miten pysyä muodikkaana, kunnossa ja hyväntuulisena koko päivän kestävän kävelyn ajan.

”En koskaan lähde mihinkään ilman rakkolaastareita.”

Pariisin-viikonloppu alkaa hyvin: vuorossa on aamiainen Boulevard St. Germainilla ihanan hotellini lähettyvillä. Suunnittelen päivän ohjelmaa samalla, kun nautin höyryävän kuumasta café au laitista kroissantin ja herkullisen hillon kera. Aion käydä ensin Musée d’Orsayssa ja viettää sitten iltapäivän shoppaillen Galeries Lafayettessa. Koska Pariisi on maailman muodin keskus, päätin pukeutua uusiin nilkkureihini. Bien sûr!
Image

Aamu on kaunis ja kirkas: juuri täydellinen nähtävyyksiin tutustumiseen. Ylitän Boulevard St. Germainin ja Seinen ja päädyn jonottamaan 20 minuuttia päästäkseni sisään Musée d’Orsayhin. Jalkaparat... En selvästikään ole ainoa, joka kaipaa kulttuuria. Nähtävää on paljon! Monetin maalaukset, jotka olen aina halunnut nähdä, ovat henkeäsalpaavia. Niin on myös kipu kantapäissäni. Käveleminen tuntuu nyt tuskallisemmalta kuin se, ettei minulla ole varaa eilen näkemääni Balenciagan laukkuun. Vaan hätä ei ole tämän näköinen.

”Oh là-là!
Voin taas kävellä.”

Varaudu pahimpaan ja valmistaudu etukäteen. Etsin lähimmän penkin ja riisun sukat ja kengät. Rakko on jo ehtinyt muodostua. Peitän sen Hansaplast SOS Blister Plaster -laastarilla. En koskaan lähde mihinkään ilman niitä, jos tiedän aikovani kävellä paljon. Laastarit ovat nerokas keksintö: voin jatkaa kävelyä, vaikka rakko on jo syntynyt, sillä laastari poistaa siihen kohdistuvan paineen. Kenkien laittaminen takaisin jalkaan ei satu lainkaan. Huh, helpotus. Oh là-là! Voin taas kävellä. Laastari auttaa samalla rakkoa parantumaan.

”Hansaplast SOS Blister Plaster -laastarit ovat korvaamattomia!”

Laastarista huolimatta siirryn seuraavaan kohteeseen taksilla. Se on Kong, Philippe Starckin suunnittelema ravintola Rue du Pont Neufillä. Sieltä on henkeäsalpaava näky yli Seine-joen.
Image

Kun on aika maksaa lasku, etsin lompakkoani ja puran samalla käsilaukun (joka ei valitettavasti ole uusin Balenciaga) sisällön viereiselle tuolille. Viereisessä pöydässä istuva mukava ruotsalaistyttö huomaa Hansaplast SOS Blister Plaster -pakkauksen, jota ilman en lähde minnekään. Hän ilmeisesti kärsii myös Pariisissa kertyneistä kilometreistä. Annan mielelläni hänelle yhden ihmelaastareistani.

”Rasittuneet
jalkani ovat hetkessä
kunnossa.“

Pack -muovipakkaus pelastaa tilanteet aina, kun olen poissa kotoa. Siihen on pakattu SOS Blister Plaster-laastareita, enkä koskaan unohda ottaa sitä mukaan matkoille. Ruotsalaistyttö antaa minulle kiitokseksi laastarista ja suosituksesta pienen, loistavan laukkuliikkeen osoitteen. Se on sopivasti aivan hotellini lähellä. Ensin aion kuitenkin käydä seuraavassa kohteessa ja myöhemmin Marais’n kaupunginosassa. Miksipä en kävisi, sillä rasittuneet jalkani ovat kunnossa. Nyt minun täytyy vain varoa rasittamasta luottokorttiani liikaa!

Ohjeita matkalle

Näillä ohjeilla selviät ilman jalkakipuja, olipa suunnitelmissa sitten kiivetä Eiffel-torniin, tutkia taidegallerioita Berliinissä, vaeltaa Alpeilla tai kävellä pitkä matka hiekkarannalle.

Sallittua

Image
Suunnittele retki, ennen kuin lähdet hotellilta. Yritä löytää suorin mahdollinen reitti. Mikä bussi- tai metroreitti on kaikkein kätevin? Ota selvää, mitkä pysäkit ovat lähimpänä kohteitasi, ja pyri käymään niissä järjestyksessä.
Lue lisää
Vältä stressiä varaamalla shoppailuun tarpeeksi aikaa. Varaa aikaa ruokailutauolle kesken päivän. Tällöin myös jalat saavat levätä.
Lue lisää
Suojaa jalkasi. Käytä rakkolaastaria, kuten Hansaplast SOS Blister Plaster-laastaria.
Lue lisää
Hansaplast SOS Blister Plaster -laastari varmistaa, ettei mikään pysäytä urheita matkailijoita. Aseta vain liimautuva ja käytännössä näkymätön tyyny rakon päälle, jolloin paineen aiheuttama kipu lievittyy heti, ja tyyny alkaa vaikuttaa. Erittäin kestävä ja iholle ystävällinen liima-aine varmistaa, että laastari pysyy paikallaan. Näin kävelyä voidaan jatkaa kivutta miten kauan tai kauas tahansa.
Lue lisää
Sallittua Muista varata aikaa kauneudenhoidolle erityisesti päivinä, jotka kuluvat nähtävyyksiin tutustuen. Jalat kuivuvat paljosta kävelystä, joten älä unohda hemmotella niitä. Käy jalkahieronnassa, jos olet kaupungissa, tai hiero jalkoja Hansaplast Repair & Care -voiteella. Siitä matkailijan jalat todella nauttivat.
Lue lisää

Kiellettyä

Image
Älä käytä uusia kenkiä totuttautumatta niihin ensin. Jos kuitenkin käytät uusia kenkiä, suojaa jalat hankaumilta ja paineelta Hansaplast SOS Blister Plaster -laastarilla.
Lue lisää
Älä ahnehdi uutta kaupunkia liian innokkaasti. Niin mukavaa kuin kaupungin tutkiminen kävellen onkin, käytä julkista liikennettä. Varmista, että jalat saavat levätä lounaalla ja kahvitauoilla.
Lue lisää
Kysy epäröimättä neuvoja, jos eksyt: ympäriinsä tai väärään suuntaan käveleminen vain stressaa sinua ja rasittaa jalkojasi.
Lue lisää
Älä jatka kävelemistä, kun huomaat, että kantapäitä hiertää ja ne punoittavat, tai kun sinulle on kehittymässä rakko. Aseta heti Hansaplast SOS Blister Plaster -laastari paikalleen.
Lue lisää

Hannahin vinkki

”Rakastan kävellä kaupungeissa tuntikausia etsimässä omia salaisia paikkoja. Se on joskus raskasta jaloille, joten en koskaan matkusta mihinkään ilman Hansaplast-laastareita.Hansaplast SOS Blister Plasters -laastarit toimivat loistavasti hätätilanteissa. Nyt niitä saa myös kätevässä Hansaplast Pocket Pack -pakkauksessa, joka sisältää SOS-rakkolaastareita kantapäille tai varpaille ja joka mahtuu helposti mihin tahansa monista käsilaukuistani.”
Jos haluat lisätietoja Hansaplast-tuotteista, lähetä sähköpostia osoitteeseen kuluttajaneuvonta@beiersdorf.com. Lue tuotepakkauksissa annetut käyttöohjeet huolellisesti.