Image

Hyvästit rakoille – Paranna kenkien käyttömukavuutta ja ehkäise kipeiden rakkojen syntyminen

3 min. read
Näytä lisää
Kengät ovat ihana asia, ja monilla meistä on niitä aivan liikaa – myös sellaisia, jotka eivät istu jalkaan kovin hyvin. Kaikkein hienoin pari voi osoittautua juuri siksi, jossa jalat kipeytyvät kaikkein eniten. Kenkien käyttömukavuutta voi kuitenkin parantaa niin, ettei kivuliaita rakkoja pääse syntymään. Hansaplast on kehittänyt käteviä ja teknisesti hyvin toimivia ratkaisuja, joiden avulla jalat voivat kaikenlaisissa jalkineissa paremmin.

Hansaplast SOS -rakkolaastari – jalkojesi pelastaja

Image

Lievittää ja suojaa

Hansaplast Foot Expert SOS Blisterplaster -rakkolaastari helpottaa heti rakon tai hiertymän aiheuttamaa kipua. Sen voi kiinnittää jo muodostuneen rakon päälle tai kohtaan, joka on vasta alkanut hiertyä. Se pehmustaa ärtyneen kohdan ja suojaa puhjennutta rakkoa lialta ja tulehtumiselta.


Hansaplast Foot Expert SOS Blisterplaster -rakkolaastari lievittää välittömästi paineen aiheuttamaa kipua, estää kenkää hankaamasta ärtynyttä kohtaa enempää ja nopeuttaa vaurioituneen ihon parantumista.

Image

Rakkolaastarin vaikutustapa

Hansaplast Foot Expert SOS Blisterplaster -rakkolaastari perustuu uusimpaan hydrokolloiditekniikkaan, jonka avulla haavan alueelle muodostuu ihanteellinen parantumisympäristö. Sen suojassa vaurio korjaantuu tehokkaammin ja nopeammin. Hansaplast SOS -rakkolaastarin vahva liima pitää laastarin myös hyvin paikallaan.
Image

Rakkolaastarin käyttäminen

Kiinnitä soikea, lähes huomaamaton laastari rakon tai hiertyneen kohdan päälle. Varmista, että iho on kuiva, ja paina laastari tiiviisti paikalleen niin, että kiinnittyy hyvin.
Laastari pysyy iholla useita päiviä ja poistetaan vasta sitten, kun se alkaa irrota itsestään.

99% suosittelee

Image

Pyysimme yli 8000 apteekkityöntekijää testaamaan Hansaplast SOS -rakkolaastaria. 99 % ilmoitti voivansa suositella sitä!

* 8244 apteekkityöntekijää käsittäneen käyttötestin tulokset: 99 % tutkimukseen osallistuneista suosittelisi Hansaplast SOS -rakkolaastaria asiakkailleen

MUISTA

… ostaa jalkineet suuremman jalan mukaan (ihmisen jalat ovat yleensä hieman erikokoiset).
Kengät kannattaa ostaa iltapäivällä tai illalla, kun päivän kuormitus on todennäköisesti jo muovannut jalkoja.

… tarkastaa, ettei jalkineessa ole saumoja tai materiaaleja, jotka voivat olla kovia, epämukavia tai aiheuttaa hankaamista.

… vaihtaa jalkineita mahdollisimman usein. Jalkineiden vaihtaminen estää yleensä samojen kohtien jatkuvan altistumisen paineelle ja ehkäisee siten rakkojen syntymistä.

... että pohjalliset voivat auttaa. Kysy neuvoa lääkäriltä, mikäli jaloillesi ei tunnu löytyvän hyvin istuvia jalkineita.

... suojata aristavat kohdat jo kotoa lähtiessäsi niin, ettei rakkoa pääse syntymään. Suojaa jalkasi hankaukselta, hiertymiltä ja rakoilta Hansaplast SOS Blisterplaster -rakkolaastarilla.

… ottaa Hansaplast SOS Blisterplaster -rakkolaastari mukaan pitkille kävely- tai juoksulenkeille, tai kun lähdet vaikkapa tanssimaan. Kätevä taskupakkaus kulkee helposti mukana, lievittää kipua välittömästi ja päästää parantumisen alkamaan heti.

MUISTA MYÖS TÄMÄ

... Älä käytä samoja jalkineita joka päivä.

... Älä unohda uusien kenkien "sisäänajoa" ennen kuin lähdet niissä vaikkapa ostosreissulle tai nähtävyyksiä tutkimaan.

... Älä kuvittele, että liian pienet kengät venyvät käytön myötä.

... Älä unohda sukkien merkitystä: Liian väljät tai liian tiukat sukat voivat vaivata yhtä paljon kuin huonosti istuvat kengät.

... Älä käytä nauhasandaaleja tai lenkkareita paljaissa jaloissa. Mikäli haluat pukea kengät paljaisiin jalkoihin, rakkojen muodostuminen kannattaa ehkäistä Hansaplast SOS Blisterplaster -rakkolaastarilla.

... Älä jätä jalkineita kosteisiin tiloihin. Kosteus ja nahka eivät ole hyvä yhdistelmä. Pidä jalkasi mahdollisimman kuivana, sillä märät kengät, saappaat ja sukat johtavat rakkojen muodostumiseen kuivia nopeammin.

Hansaplast kaikille kengille

Image

Korkokengät: Liian tiukat, teräväkärkiset tai jäykät korkokengät voivat aiheuttaa rakkoja jalkaterän sivuun, kantapäihin tai varpaisiin.

Ratkaisu: Suojaa aristavat kohdat Hansaplast SOS Blisterplaster -rakkolaastarilla. Rakkolaastari estää rakkojen muodostumisen ja lievittää jo syntyneiden vaurioiden aiheuttamaa kipua.

Image

Balleriinat: Balleriinakenkien kovat kantakappaleet voivat aiheuttaa kipua ja rakkoja kantapäihin. Muotoilematon pohja voi johtaa känsien tai rakkojen muodostumisen päkiään.

Ratkaisu: Suojaa kantapäät suurella Hansaplast SOS Blisterplaster -rakkolaastarilla. Läpinäkyvä ja huomaamaton hydrokolloidilaastari estää hankauksen vaikutukset ja päästää muodostuneen rakon parantumaan suojaamalla aluetta lisä-ärsytykseltä ja kivuntunteelta.

Image

Urheilujalkineet: Liikuntasuorituksissa jalat joutuvat erityisen koville. Jos jalkineet eivät istu oikein, nauhat ovat liian tiukalla tai pehmustus on riittämätön, rakkojen syntyminen on hyvin todennäköistä.

Ratkaisu: Jos rakko on jo muodostunut, oikea ratkaisu on SOS Blisterplaster -rakkolaastari. Kiinnitä huomiota myös sukkiisi, ja panosta urheilujalkineisiin, jotka ovat juuri sinun jaloillesi sopivat.

Jalkineiden ostossa huomioitavia asioita:

Älä pilaa jalkojasi epämukavilla jalkineilla. Hyvien jalkineiden ominaisuuksia ovat:

Kantakappaleen tulisi asettua tiiviisti kantapään ympärille. Liian väljä kantakappale aiheuttaa jatkuvaa hankausta ja johtaa rakkojen muodostumiseen.

Jalkineen sisälinjan tulee olla suora kantapäästä isovarpaan päähän.

Varpaiden pitää päästä liikkumaan jalkineen etuosassa riittävästi.

Jalkaterän päällä tulisi olla kiristysmekanismi, joka estää jalkaa luistamasta askelten aikana. Luistaminen voi johtaa kaatumiseen ja sen myötä loukkaantumiseen.

Jalkineen kannan tulisi olla matala ja yläosastaan leveä. Käytä matalakantaisia kenkiä aina kun se on mahdollista. Jos käytät mielummin korkeakantaisia kenkiä, varmista, että vaihtelet kantojen korkeutta.

Mikäli joudut seisomaan paljon, esimerkiksi töissä, valitse jalkineet, jotka tukevat jalkaholvia riittävästi. Muutoin painopiste voi asettua väärälle kohdalle ja sen seurauksena jalkaholvi alkaa laskeutua.


Mikäli kävelet paljon, erityisesti hyvin kovilla pinnoilla vaikkapa asfaltilla, jalan luihin kohdistuu koko ajan liikaa painetta. Valitse jalkineet, jonka pohjassa on iskua vaimentavia tukityynyjä.

Jalkojen pelastaja aina käsillä

Image

Mukavuutta jaloille käden käänteessä:
Kun pidät aina lähelläsi valikoiman Hansaplast Foot Expert -tuotteita, autat jalkojasi voimaan paremmin aina.

Hansaplast Foot Expert SOS Blisterplaster -rakkolaastareita kannattaa pitää käsilaukun tai avainnipun lähellä. Silloin muistat ne, kun olet lähdössä shoppailemaan, matkalle, juoksulenkille tai tanssimaan.

Voit kysyä lisää Hansaplast-tuotteista sähköpostitse osoitteesta kuluttajaneuvonta@beiersdorf.com. Ota huomioon, että yllä olevat ohjeet ja suositukset eivät korvaa lääkärin antamia ohjeita. Lue tuotepakkauksissa annetut käyttöohjeet huolellisesti. Mikäli vinkeistämme ei ole apua tai jaloissasi on tai epäilet niissä olevan erityisongelma, ota yhteyttä lääkäriin.