Kengät ovat ihana asia, ja monilla meistä on niitä aivan liikaa – myös sellaisia, jotka eivät istu jalkaan kovin hyvin.

Jäähyväiset rakoille! Paranna kenkien käyttömukavuutta, ehkäise rakot ja hiertymät

Lukuaika: 3 minuuttia.
Näytä lisää

Kengät ovat ihana asia, ja monilla meistä on niitä aivan liikaa – myös sellaisia, jotka eivät istu jalkaan kovin hyvin. Kaikkein hienoin pari voi osoittautua juuri siksi, jossa jalat kipeytyvät kaikkein eniten. Kenkien käyttömukavuutta voi kuitenkin parantaa niin, ettei kivuliaita rakkoja pääse syntymään. Hansaplast on kehittänyt käteviä ja teknisesti hyvin toimivia ratkaisuja, joiden avulla jalat voivat kaikenlaisissa jalkineissa paremmin.

Hansaplast SOS rakkolaastari – jalkojesi pelastaja

Liian ahdas kenkä voi aiheuttaa kipua

Hansaplast SOS rakkolaastari helpottaa välittömästi rakon tai hiertymän aiheuttamaa kipua. Sen voi kiinnittää jo muodostuneen rakon päälle tai kohtaan, joka on vasta alkanut hiertyä. Se pehmustaa ärtyneen kohdan ja suojaa puhjennutta rakkoa lialta ja tulehtumiselta.

Hansaplast SOS rakkolaastari lievittää välittömästi paineen aiheuttamaa kipua, estää kenkää hankaamasta ärtynyttä kohtaa enempää ja nopeuttaa vaurioituneen ihon parantumista.

Rakkolaastarin vaikutustapa

Hansaplast SOS rakkolaastari perustuu uusimpaan hydrokolloiditekniikkaan, jonka avulla haavan alueelle muodostuu ihanteellinen parantumisympäristö. Sen suojassa rakko tai hiertymä korjaantuu tehokkaammin ja nopeammin. Hansaplast SOS rakkolaastarin vahva liima pitää laastarin myös hyvin paikallaan niin kauan kuin se on tarpeen.

Rakkolaastarin käyttäminen

Kiinnitä soikea, lähes huomaamaton laastari rakon, rikkoutuneen rakon tai hiertyneen kohdan päälle

Kiinnitä soikea, lähes huomaamaton laastari rakon, rikkoutuneen rakon tai hiertyneen kohdan päälle. Varmista, että iho on kuiva, ja paina laastari tiiviisti paikalleen niin, että se kiinnittyy hyvin. Laastari pysyy iholla useita päiviä ja poistetaan vasta sitten, kun se alkaa irrota itsestään.

99% suosittelee

Hansaplast SOS Rakkolaastari

Pyysimme yli 8 000 apteekkityöntekijää testaamaan Hansaplast SOS rakkolaastaria. 99 % ilmoitti voivansa suositella sitä!*

*8244 apteekkityöntekijää käsittäneen käyttötestin tulokset: 99 % tutkimukseen osallistuneista suosittelisi Hansaplast SOS rakkolaastaria asiakkailleen

Muista

...ostaa jalkineet suuremman jalan mukaan, jalat kun ovat yleensä hieman erikokoiset. Kengät kannattaa ostaa ja sovittaa iltapäivällä tai illalla, kun päivän kuormitus on todennäköisesti jo muovannut jalkoja.

...tarkastaa, ettei jalkineessa ole saumoja tai materiaaleja, jotka voivat olla ihoa vasten kovia, epämukavia tai aiheuttaa hankaamista.

...vaihtaa jalkineita mahdollisimman usein. Jalkineiden vaihtaminen estää yleensä samojen kohtien jatkuvan altistumisen hankaukselle ja ehkäisee siten rakkojen syntymistä.

...että pohjalliset voivat auttaa. Kysy neuvoa lääkäriltä, mikäli jaloillesi ei tunnu löytyvän hyvin istuvia jalkineita.

...suojata aristavat kohdat jo kotoa lähtiessäsi niin, ettei rakko pääse kehittymään. Suojaat jalkasi helposti hankaukselta, hiertymiltä ja rakoilta Hansaplast SOS rakkolaastarilla.

...ottaa Hansaplast SOS rakkolaastari mukaan pitkille kävely- tai juoksulenkeille, tai vaikkapa kun lähdet tanssimaan. Kätevä taskupakkaus kulkee helposti mukana, lievittää kipua välittömästi ja päästää parantumisen käyntiin.

Muista myös nämä

...Älä unohda uusien kenkien "sisäänajoa" ennen kuin lähdet niissä vaikkapa ostosreissulle tai nähtävyyksiä tutkimaan.

...Älä kuvittele, että liian pienet kengät venyvät käytön myötä.

...Älä unohda sukkien merkitystä: liian väljät tai liian tiukat sukat voivat vaivata jalkojasi yhtä paljon kuin huonosti istuvat kengät.

...Älä käytä nauhasandaaleja tai lenkkareita paljaissa jaloissa. Mikäli haluat pukea kengät paljaisiin jalkoihin, rakkojen muodostuminen kannattaa ehkäistä Hansaplast SOS rakkolaastarilla.

...Älä jätä jalkineita kosteisiin tiloihin. Nahka ja kosteus eivät ole hyvä yhdistelmä. Pidä myös jalkasi mahdollisimman kuivana, sillä märät kengät, saappaat ja sukat johtavat rakkojen muodostumiseen kuivia nopeammin.

Hansaplast kaikille kengille

Korkokengät

Image

Liian tiukat, teräväkärkiset tai jäykät korkokengät voivat aiheuttaa rakkoja jalkaterän sivuun, kantapäihin tai varpaisiin.

Ratkaisu: Suojaa aristavat kohdat Hansaplast SOS rakkolaastarilla. Rakkolaastari estää rakkojen muodostumisen ja lievittää jo syntyneiden vaurioiden aiheuttamaa kipua.

Balleriinat

Image

Balleriinakenkien kovat kantakappaleet voivat aiheuttaa kipua ja rakkoja kantapäihin. Muotoilematon pohja voi johtaa känsien, liikavarpaiden tai rakkojen muodostumisen päkiään.

Ratkaisu: Suojaa kantapäät suurella Hansaplast SOS rakkolaastarilla. Läpinäkyvä ja huomaamaton hydrokolloidilaastari estää hankauksen vaikutukset ja päästää muodostuneen rakon parantumaan suojaamalla aluetta lisä-ärsytykseltä ja kivuntunteelta.

Urheilujalkineet

Image

Liikuntasuorituksissa jalat joutuvat erityisen koville. Jos jalkineet eivät istu hyvin, nauhat ovat liian tiukalla tai kenkien pehmustus on riittämätön, rakkojen syntyminen on hyvin todennäköistä.

Ratkaisu: Jos rakko on jo muodostunut, oikea ratkaisu on SOS rakkolaastari. Kiinnitä huomiota myös sukkiisi, ja panosta urheilujalkineisiin, jotka ovat juuri sinun jaloillesi sopivat.

Jalkineiden ostossa huomioitavia asioita

Älä pilaa jalkojasi epämukavilla jalkineilla. Hyvien jalkineiden ominaisuuksia ovat:

  • Kantakappaleen tulisi asettua tiiviisti kantapään ympärille. Liian väljä kantakappale aiheuttaa jatkuvaa hankausta ja johtaa rakkojen muodostumiseen.
  • Jalkineen sisälinjan tulee olla suora kantapäästä isovarpaan päähän.
  • Varpaiden pitää päästä liikkumaan jalkineen etuosassa riittävästi.
  • Jalkaterän päällä tulisi olla kiristysmekanismi, joka estää jalkaa luistamasta askelten aikana. Luistaminen voi johtaa kaatumiseen ja sen myötä loukkaantumiseen.
  • Jalkineen kannan tulisi olla matala ja yläosastaan leveä. Käytä matalakantaisia kenkiä aina kun se on mahdollista. Jos käytät mieluummin korkeakantaisia kenkiä, varmista, että vaihtelet kantojen korkeutta.

Mikäli joudut seisomaan paljon, esimerkiksi töissä, valitse jalkineet, jotka tukevat jalkaholvia riittävästi. Muutoin painopiste voi asettua väärälle kohdalle ja sen seurauksena jalkaholvi alkaa laskeutua.

Mikäli kävelet paljon, erityisesti kovilla pinnoilla kuten asfaltilla, jalan luihin kohdistuu koko ajan liikaa painetta. Valitse jalkineet, jonka pohjassa on iskua vaimentavia tukityynyjä.

Jalkojen pelastaja aina käsillä

Hansaplast SOS rakkolaastareita kannattaa pitää käsilaukun tai avainnipun lähellä. Silloin muistat ne, kun olet lähdössä shoppailemaan, matkalle, juoksulenkille tai tanssimaan.

Voit kysyä lisää Hansaplast-tuotteista sähköpostitse osoitteesta kuluttajaneuvonta@beiersdorf.com. Ota huomioon, että yllä olevat ohjeet ja suositukset eivät korvaa lääkärin antamia ohjeita. Lue tuotepakkauksissa annetut käyttöohjeet huolellisesti. Mikäli vinkeistämme ei ole apua tai jaloissasi on tai epäilet niissä olevan erityisongelma, ota yhteyttä lääkäriin.

Aiheeseen liittyviä tuotteita