Image

Yritätkö päästä kuivan vaiheen yli – Näin saat kuivista ja kovettuneista jaloista jälleen pehmeät, terveet ja näyttämisen arvoiset.

Lukuaika: 2 minuuttia.
Näytä lisää

Tietoja

... Kuiva iho

Iho pitää sisällään tietyn määrän kosteutta, jonka ansiosta iho pysyy kimmoisana ja kestää siihen kohdistuvia paineita ja ulkoisia haittavaikutuksia. .

Image
Melko tavallista: kuiva iho jaloissa

Jos iho menettää kosteutta, se kuivuu, ja yhdessä paineen tai hankautumisen kanssa jalkoihin muodostuu kovettumia. Syyt vaihtelevat: Joidenkin iho on luonnostaan kuivempi. Kuiva iho voi kehittyä myös geneettisestä alttiudesta tai diabeteksesta, jossa kuiva iho on sivuvaikutus. Iho kuivuu myös iän myötä. Lisäksi pitkät kuumat suihkut ja kylvyt voivat kuivattaa ihoa.

... Kovettuma

Kovettuma (latinaksi callus) on tavallista laajempi paksuuntunut ihoalue, jota yleensä muodostuu jalkapohjiin ja kantapäihin. Iho kovettuu, kun se altistuu paineelle ja hankaukselle pitkän aikaa. Ihon uloin kerros (orvaskesi) reagoi tähän kasvamalla ja muodostamalla kovettuneita ihokerroksia (lääketieteellinen termi: hyperkeratoosi).

Image
Jalka, jossa on tyypillinen kovettuma
Image
Hyperkeratoosi: sarveiskerroksen paksuuntuminen

Kovettumia ilmenee tavallisesti jalkapohjissa (tai käsien ja sormien kämmenpuolella) kellertävänä paksuuntumana. Yleensä kovettumat eivät ole kivuliaita. Kun kovettuma altistuu runsaalle ja jatkuvalle paineelle, se voi pahentua ja haljeta (katso myös: pika-apu halkeileville kantapäille). Pienet ja keskikokoiset kovettumat aiheuttavat pelkästään kosmeettisen tai esteettisen haitan varsinkin avoimia kenkiä käytettäessä, mutta paksuuntuneille ihoalueille voi kehittyä kivuliaita ja hankalia kovettumia.

”Esteettisen ja hankalan ongelman välinen raja on häilyvä.”

Lääketieteellinen tausta: Marraskesi (sarveiskerros, latinaksi stratum corneum) on orvaskeden uloin kerros. Sarveistuneiden solujen (korneasyyttien) välissä on orvaskeden lipidejä. Sarveiskerros (erityisesti sen alakolmannes) muodostaa läpäisyesteen, joka on ihon varsinainen suojakerros ulkoisia tekijöitä ja kosteuden haihtumista vastaan.

Hoito

Pehmennä jalkojesi ihoa

Jalkojen kuivan ja kovettuneen ihon pehmentäminen on helppoa,
varsinkin jos se aloitetaan oikealla hoidolla. Tämän jälkeen tärkeintä on terveen ihon ylläpitäminen.

Ihon paksuuntuminen on ihon oma puolustuskeino hankaamista, painetta ja muita paikallisia ärsykkeitä vastaan, mutta se voi myös aiheuttaa kovettumia ja känsiä käsiin ja jalkoihin. Kosmeettinen tai esteettinen ongelma voi nopeasti muuttua häiritseväksi vaivaksi, jos kantapäiden kuiva iho alkaa halkeilla. Tämä voidaan kuitenkin estää hoitamalla ihoa jatkuvasti ja säännöllisesti ja pehmentämällä paksuuntuneita ihoalueita tuotteilla, joissa on vaikuttavana aineena esimerkiksi karbamidia. Näin kovettumat voidaan pitää kurissa ja niistä voidaan päästä eroon.

Image

Liota kuivia jalkoja lämpimässä saippuavedessä 15–20 minuuttia (käytä erityisesti jaloille tarkoitettua tai mietoa kylpyainetta). Liottaminen pehmentää jalkojen kovettumia ja helpottaa niiden poistamista.

Lue lisää
Image

Hankaa jalkojen karkeita alueita erityisesti jaloille tarkoitetulla raspilla tai hohkakivellä. Ole varovainen, ettet poista liian paljon ihoa. Tämän voi varmistaa tunnustelemalla ihoa aika ajoin. Keskity jalkapohjiin, reuna-alueisiin ja kantapäihin, koska niissä kovettumia esiintyy eniten ja niiden iho on kuivinta.

Lue lisää
Image

Kun olet tyytyväinen tulokseen, huuhtele ja kuivaa jalat huolellisesti.

Lue lisää
Image

Levitä jalkoihin lopuksi kosteuttavaa jalkavoidetta. Lisähoitona jalkoihin voidaan laittaa puuvillasukat, jotka estävät kosteuden haihtumista ja edistävät voiteen imeytymistä yön aikana. Näin voit antaa voiteen hoitaa jalkoja useita tunteja nukkuessasi. Toista hoito muutamana yönä peräkkäin, jolloin saat hoidosta eniten hyötyä. Lopputuloksena on huomattavasti pehmeämmät ja sileämmät jalat.

Lue lisää
Image

Pidä jalkasi pehmeän tuntuisina käyttämällä jalkavoidetta päivittäin. Ota jalkojenhoito osaksi päivittäistä kauneudenhoitoa. Vinkki: Kun pidät jalkavoidetta vartalovoiteen vieressä, et voi unohtaa jalkojen voitelua.

Lue lisää

Asiantuntijan vinkki

Image
Dr. Maike Kuhlmann, Research & Development, Beiersdorf AG
Erityisiä kosteuttavia aineita, kuten karbamidia, sisältävät jalkavoiteet elvyttävät kuivaa kovettunutta ihoa. Karbamidi on luonnossa esiintyvä, erittäin tehokkaasti ja pitkäkestoisesti kosteuttava aine ja joka korjaa kuivaa ja kovettunutta ihoa.

”Tehokas hoito tehokkaasti vaikuttavilla aineilla uudistaa kuivaa ja kovaa ihoa.”

Se kosteuttaa jopa erittäin kuivaa ihoa ja tekee siitä jälleen pehmeän ja kimmoisan. Se parantaa myös ihon omaa kykyä säilyttää kosteutta ja tasapainottaa ihon luonnollista suojaavaa vaikutusta. Lopputulos: jopa erittäin kuivasta ihosta tulee pehmeämpi ja uusien kovettumien muodostuminen estetään.

Ratkaisut

Suosittelemme näitä tuotteita:

Tehokkailla tuotteilla pääset eroon kuivista alueista
ja saat pehmeämmät jalat. Poista, suojaa ja kosteuta.

Jos haluat lisätietoja Hansaplast-tuotteista, lähetä sähköpostia osoitteeseen kuluttajaneuvonta@beiersdorf.com. Huomaa, että edellä annetut vinkit ja suositukset eivät korvaa lääkärin antamia ohjeita. Lue tuotepakkauksissa annetut käyttöohjeet huolellisesti. Jos nämä vinkit eivät auta tai jos sinulla on tai vakava ongelma tai epäilet niin, ota yhteys lääkäriin.