Sallittua vai kiellettyä: milloin on soveliasta olla paljain jaloin?

On paljon tilaisuuksia, joissa on täysin hyväksyttävää olla paljain jaloin. Jollei lähistöllä kuitenkaan ole hiekkarantaa, uima-allasta tai joogamattoa, onko tarpeen olla julkisesti ilman kenkiä?

Haluaisitko nähdä työmatkalla junassa viereisellä penkillä istuvan naisen heiluttelevan varpaitaan tai vastapäätä toimistossa työskentelevän miehen ottavan kengät pois ja esittelevän sukkiaan, joissa saattaa olla jopa reikiä?

Vuoden 2013 jalkaetiketti on helpompaa kuin uskotkaan – enimmäkseen pärjää maalaisjärjellä. Käytä aina laadukkaita ja puhtaita sukkia erityisesti sellaisissa tilaisuuksissa, joissa saatetaan pyytää riisumaan kengät, kuten lentokentän turvatarkastuksessa.
Tässä on muutamia sallittuja ja kiellettyjä asioita, jotka kannattaa muistaa myös kesäisin.

Esitellä hyvin hoidettuja jalkoja varvastossuissa – ei kuitenkaan töissä!
Riisua kengät hiekkarannalla, uima-altaalla tai puutarhassa ja esitellä hyvin hoidettuja jalkoja (katso myös  Hemmotteleva kotipedikyyri).
Riisua kengät työpöydän, ravintola- tai päivällispöydän alla (paitsi jos haluat flirttailla vastapäätä istuvan seuralaisesi kanssa).
Käyttää sukkia, joita käytit jo eilen.
Laittaa paljaita jalkoja pöydälle (paitsi jos olet kotona ja kyseessä on oma sohvapöytäsi) sekä muun muassa julkisten liikennevälineiden ja elokuvateattereiden istuimille.
Käyttää avokassukkia sandaaleissa tai remmikengissä.
Takaisin alkuun

Tyylivaroitus:
sukat ja sandaalit? Kyllä!

Muodin uusinta uutta ovat asiat, jotka olivat ennen täysin kiellettyjä. Nykyään ne eivät ole vain sallittuja, vaan myös todella trendikkäitä, kuten esimerkiksi sukkien ja sandaalien tai avokkaiden yhdistelmä.
Muotitietoiset tytöt ja naiset yhdistelevät mieluusti asioita lennossa, ja kukapa voisi vastustaa uusia avokkaita uuden kauden alussa? Hoida vain jalkojasi niin, ettei uusia kenkiä tarvitse hylätä heti alkuunsa. Ota mukaan muutamia Hansaplast SOS Blister Plasters -laastareita, kun tiedät joutuvasi kävelemään jonkin matkaa uusissa avokkaissa tai sandaaleissa ensimmäistä kertaa.
Takaisin alkuun

Mikä asia on vastenmielistä jaloissa?

”Jalat voivat kertoa ihmisestä yhtä paljon kuin kädet ja kengät. Monien kauneudenhoitolistalla jalat ovat viimeisinä.

"Hyvin hoidetut jalat ovat paljon kauniimpi näky."

En oikein ymmärrä miksi, sillä on helppoa välttää esittelemästä jalkoja, joiden kynsilakka on halkeillut ja joissa on rumia känsiä tai karhea, kovettunut iho. Hyvin hoidetut jalat ovat paljon kauniimpi näky.“

Christina B., 30, Hansaplast-tuotepäällikkö, Beiersdorf AG © Hansaplast
Takaisin alkuun

Jos haluat lisätietoja Hansaplast-tuotteista, lähetä sähköpostia osoitteeseen kuluttajaneuvonta@beiersdorf.com. Lue tuotepakkauksissa annetut käyttöohjeet huolellisesti.