Tarkista lääkekaappisi sisältö

Milloin viimeksi tarkistit lääkekaappisi sisällön? – Varmista, että sinulta löytyy perustarvikkeet

Lukuaika: 3 minuuttia.
Näytä lisää

Säännöllinen lääkekaapin sisällön tarkistaminen ja päivittäminen on kannattavaa eikä vie paljoa aikaa. Tästä artikkelista saat vinkkejä siihen, millaisilla tuotteilla lääkekaappi kannattaa varustaa.

Aika päivittää lääkekaapin sisältö

Lääkekaapin sisältöä

1. Sijoita lääkekaappi oikeaan paikkaan
Tämä saattaa vaikuttaa itsestään selvältä, mutta lääkkeet on aina säilytettävä turvallisessa mutta helposti saatavilla olevassa paikassa – mieluiten viileässä, kuivassa ja suojassa auringolta sekä ehdottomasti poissa lasten ja lemmikkien ulottuvilta. Pidä lääkekaappi järjestyksessä ja palauta lääkkeet aina takaisin kaappiin käytön jälkeen. Varmista, että myös muut perheenjäsenet tietävät kaapin sijainnin ja sisällön.

2. Tarkista lääkkeiden ikämääritykset ja viimeiset käyttöpäivämäärät 
Käy läpi lääkekaappisi sisältö vähintään puolen vuoden välein ja tarkista jokaisen pakkauksen viimeinen käyttöpäivämäärä. Vanhentuneet lääkkeet ja käyttämättömät antibiootit kannattaa hävittää turvallisuussyistä. Älä heitä niitä pois roskien mukana, vaan palauta ne apteekkiin. Apteekissa lääkkeet hävitetään turvallisesti ja ympäristöä säästävästi.

Tarkista myös lapsille soveltuvien lääkkeiden ikämääritykset ja annostelusuositukset – ne nimittäin muuttuvat lapsen kasvaessa. Täydennä lääkekaapin sisältö tarpeen mukaan.

3. Tarkista, onko sinulla oikeat ensiapusiteet ja -tuotteet
Elämässä kannattaa olla aina valmiina. Yleisimmät onnettomuudet sattuvat kotona häärätessä tai urheilusuoritusta tehdessä. Varmista siis, että sinulla on aina riittävä määrä laadukkaita ensiaputuotteita haavojen tai venähdysten varalta. Hansaplast-valikoima sisältää käteviä perustarvikkeita ja ratkaisuja, kuten Universal laastariHand Mix Pack ja Suihkelaastari, joka suojaa haavoja hankalissakin paikoissa.

4. Muista myös mukana kulkeva ”matkalääkekaappi”
Lääkkeille ja ensiaputarvikkeille on käyttöä muuallakin kuin kotona. Laastareita, ensiapusiteitä ja muita arjessa tarpeellisia itsehoitotuotteita kannattaa pakata mukaan niin treenikassiin, matkalaukkuun kuin työreppuunkin. Kun haaveri yllättää, olet varautunut!

5. Pidä tärkeät puhelinnumerot tallessa ja esillä
Säästä aikaa hädän hetkellä ja pidä aina lääkekaapissa tärkeät puhelinnumerot, kuten yleinen hätänumero, lääkärin / hoitajan, apteekin ja tarpeellisten tukipalvelujen (kuten myrkytystietokeskuksen) numerot.

Lääkekaapin muistilista

Image

Varmista, että lääkekaapissa on seuraavat tuotteet. Varmista sisältö säännöllisesti puolen vuoden välein.

  •  Lämpömittari
  • Särkylääkkeitä
  • Flunssalääkkeitä (hengitysteitä avaavia lääkkeitä, yskänlääkettä, kurkkupastilleja)
  • Ripulilääkkeitä
  • Erikokoisia ja -mallisia laastareita (Hansaplastilla on monenlaisia laastareita, kuten vesitiiviitä ja herkälle iholle tai lapsille sopivia laastareita). 
  • Hansaplast Suihkelaastari pienille haavoille (erityisen kätevä matkalla)
  • Hansaplastin kiinnitysteippiä syvempien naarmujen tai viiltojen varalle
  • Pinsetit ja sakset
  • Kylmäpakkaus venähdysten tai onnettomuuksien varalle (säilytä jääkaapissa!)
  • Kuumelääkkeitä
  • Steriilit käsineet
  • Säännöllisesti otettavat reseptilääkkeet

Sen lisäksi, että vaihtaa säännöllisesti vanhat ja erääntyvät tuotteet uusiin, kannattaa myös seurata, onko markkinoille tullut entistä kätevämpiä uutuustuotteita.

Lasten laastarit – lohtua ja hoivaa pienimmille

Hansaplast lasten laastarit

Hansaplastin lapsille tarkoitetut laastarit paitsi tukevat haavan parantumisessa myös piristävät veikeillä kuvillaan. Laastarit ovat ihoystävällisiä ja ne on helppo irrottaa.

Tutustu lasten laastareihin: Disney Mickey & FriendsDisney Frozen 2  (© Disney) ja Kids Animal

Aktiivisille liikkujille ja seikkailijoille

Image

Monet harrastukset, urheilulajit ja liikuntamuodot laittavat jalat koville. On intohimosi sitten kaupunkimaratonit, surffaus, vuorikiipeily, trekkaus tai retkeily, niin kaikissa tarvitaan paitsi hyvää peruskuntoa ja kestävyyttä myös jalkojen huomioimista. 

Varmista, että kengät, kuumuus ja kosteus eivät vahingoita jalkojasi. Hansaplast SOS rakkolaastarin avulla kävelet kilometrikaupalla. Kun mietit jalkojen hoidon tuotteita reissulle, suosi turvallista, kestävää ja vesitiivistä suojausta. Hansaplast uudet entistä kestävämmät laastarit ovat loistovalinta aktiivilomalle!

Onnettomuuden sattuessa

Jos saat syvän, verta vuotavan haavan, jossa on infektion merkkejä, kuten punoitusta, turvotusta tai kuumotusta, mene suoraan lääkäriin. Lääkärin hoitoa tarvitaan myös, jos et itse kykene puhdistamaan haavaa kunnolla.

Asianmukainen haavanhoito on erityisen tärkeää, jos sinulla on diabetes. Keskustele aina kaikista huolenaiheista lääkärin tai jalkahoitajan kanssa, vaikka kyseessä olisi vain pieni haava tai halkeama (erityisesti jaloissa).

Huomaa, että edellä annetut vinkit ja suositukset eivät korvaa lääkärin antamia ohjeita. Lue tuotepakkauksissa annetut käyttöohjeet huolellisesti. Tärkeää: käänny aina terveydenhoidon ammattilaisen puoleen, jos olet epävarma haavan oikeanlaisesta hoidosta.

Tämän sivuston sisältämien tietojen perusteella ei ole mahdollista tehdä diagnoosia tai hoitaa terveydellistä ongelmaa tai sairautta. Ne eivät korvaa lääketieteen ammattilaisten antamaa hoitoa tai ohjeistusta. Jos sinulla on todennettu tai epäilty terveydellinen ongelma, ota yhteyttä lääkäriin.  Tämän sivuston tietojen perusteella ei saa jättää terveydenhoidon ammattilaisten antamia neuvoja huomiotta tai viivyttää ammattimaiseen hoitoon hakeutumista.

Jos haluat lisätietoja Hansaplast-tuotteista, lähetä sähköpostia osoitteeseen kuluttajaneuvonta@beiersdorf.com. Lue tuotepakkauksissa annetut käyttöohjeet huolellisesti.

Aiheeseen liittyviä tuotteita