Haavanhoito

Haavanhoito: Lue tästä, miten parantaa haavat nopeasti!

Lukuaika: 3 minuuttia.
Näytä lisää

Pieni haava vaikuttaa yleensä hyvin pieneltä huolelta. Asianmukaisella hoidolla ja huomiolla se pysyykin sellaisena. Hyödynnä siis uusin lääketieteellinen osaaminen, jotta iho paranisi täydellisesti ja ongelmitta. Hansaplastin tuotevalikoimasta löytyy laastari joka tilanteeseen! Seuraavassa esittelemme joitakin ratkaisuja, jotka kannattaa ottaa käyttöön avoimen haavan hoidossa.

Naarmut ja viillot

Image

Jos olet saanut naarmun tai viillon (katso myös: Näin hoidat viiltohaavoja ja hankaumia), haava on ensimmäiseksi puhdistettava ja tarvittaessa myös desinfioitava. Ole huolellinen ja tarkasta, että haavassa ei ole roskia tai muita epäpuhtauksia. 

Jos haava vuotaa voimakkaasti, pysäytä verenvuoto steriilillä painesiteellä. Yleensä verenvuoto on voimakkainta kasvoissa tai sormissa olevissa haavoissa.

Valitse oikea side tai laastari haavan sijainnin mukaan.

Rakon hoito: älä puhkaise rakkoa!

Image

Oletko saanut jalkaasi rakon? Jos rakko ei ole puhjennut, siihen ei välttämättä tarvita edes laastaria, vaan sen voi antaa parantua itsestään. Jos rakko on paikassa, jossa siihen kohdistuu lisää hankausta, kuten esimerkiksi kädessä tai kantapäässä, se kannattaa ehdottomasti suojata mahdollisimman pian. Hansaplast SOS rakkolaastari sekä pehmustaa rakon ympäristöä että ehkäisee rakon puhkeamista, mikä nopeuttaa rakon parantumista. Hansaplast SOS rakkolaastari sopii myös rikkoutuneen rakon hoitoon, sillä se antaa rakolle ihanteelliset parantumisolosuhteet.

Oikea laastari oikeaan paikkaan – haavanhoito eri kehonosien mukaan

Image

Laastari kannattaa valita haavan sijainnin mukaan. Tarjolla on tuotteita, joiden muoto, koko, materiaali ja kiinnitys on räätälöity tarpeiden mukaan.

Hansaplastin itsekiinnittyviä laastareita, kuten Universal- ja Elastic-laastareita on saatavana niin eri kokoisina valmiina paloina, kuin kätevässä rullassakin, josta laastarin voidaan leikata halutun kokoisiksi. Näin kaikenkokoiset haavat voidaan peittää ja suojata oikein. 

Tai onko haavasi paikassa, jossa sen peittäminen laastarilla on vaikeaa? Kokeile Hansaplast Spray Plaster -suihkelaastaria. Sen käyttäminen on helppoa yhdellä kädellä vaikeissakin paikoissa. Suihkelaastari muodostaa vesitiiviin, läpinäkyvän, hengittävän ja ihoystävällisen kalvon haavan päälle.

Lasten laastarit pienimpien haavoille: haavereita ilman kyyneleitä

Image

Lasten leikeissä ja urheillessa sattuu muksahduksia, joista tulee naarmuja tai haavoja. Nämä pienet vammat ovat hoidettavissa kivuttomasti ja lapsille mukavilla tavoilla niin, että vastoinkäymiset unohtuvat nopeasti.

Jotta perheesi haavat voitaisiin hoitaa parhaalla mahdollisella tavalla, kannattaa hankkia erikokoisia ja -muotoisia laastareita. Kokeile esimerkiksi Hansaplast Hand Mix Pack -pakkauksia, joissa on sormenpäihin ja rystysiin sopivia laastareita. Lasten laastareissa seikkailevat tutut hahmot, kuten Mikki ja Elsa, ja ne ovat lisäksi erittäin ihoystävällisiä. Teini-ikäisten vauhdissa pysyy hyvin mukana kestävä ja joustava Hansaplast Elastic -laastari. 

Joko olet tutustunut ladattavaan lääkekaapin muistilistaan?

Nivelten hoito: polvien, kyynärpäiden ja rystysten naarmut

Image

Sormien, kantapäiden, rystysten ja polvien laastaroiminen voi olla vaikeaa, sillä nämä kehonosat liikkuvat paljon. Ne kannattaa silti suojata hyvin, jotta haavoihin ei pääse likaa.

Kokeile niveliin ja kantapäihin erikoistuotteita, kuten Hansaplast Elastic -laastareita, jotka antavat kestävän suojan kehonosille haittaamatta liikkumista ja nivelten liikkuvuutta.

Toinen vaihtoehto on käyttää suihkelaastaria! Kätevä ja läpinäkyvä suihke hoitaa avointa haavaa antamalla sille välittömän suojan bakteereja vastaan. Tuotetta on helppo suihkuttaa hankaliinkin paikkoihin, ja sen muodostama joustava kalvo on vesitiivis eli kestää suihkunkin. Lisäksi sitä tarvitsee suihkuttaa haavan suojaksi vain kerran.

Onko sinulla herkkä iho tai jopa laastariallergia?

Image

Hypoallergeeniset, erittäin ihoystävälliset Sensitive-laastarit voivat olla oikea valinta sinulle. Ne eivät sisällä lateksia ja ovat dermatologisesti testattu.

Jos haava on syvä, vuotaa verta tai siinä on tulehduksen merkkejä, kuten punoitusta, turvotusta tai kuumotusta, on hakeuduttava lääkäriin.

Lääkärin hoitoa tarvitaan myös, jos et kykene itse puhdistamaan haavaa kunnolla.

Asianmukainen haavanhoito on erityisen tärkeää, jos sinulla on diabetes. Keskustele aina kaikista huolenaiheista lääkärin tai jalkahoitajan kanssa, vaikka kyseessä olisi vain pieni haava tai halkeama, erityisesti jos ne ovat jaloissa.

Huomaa, että edellä annetut vinkit ja suositukset eivät korvaa lääkärin antamia ohjeita. Lue tuotepakkauksissa annetut käyttöohjeet huolellisesti. 

Käänny aina terveydenhoidon ammattilaisen puoleen, jos olet epävarma haavan oikeasta hoidosta. 

Tämän sivuston sisältämien tietojen perusteella ei saa tehdä diagnoosia tai hoitaa terveydellistä ongelmaa tai sairautta. Sivuston sisältämät tiedot eivät korvaa lääketieteen ammattilaisten antamaa hoitoa tai ohjeistusta. Jos sinulla on tai epäilet, että sinulla on terveyteen liittyvä ongelma, ota yhteys lääkäriin. Tämän sivuston tietojen perusteella ei saa jättää terveydenhoidon ammattilaisten antamia neuvoja huomiotta tai viivyttää ammattilaisten antamaan hoitoon hakeutumista.

Jos haluat lisätietoja Hansaplast-tuotteista, lähetä sähköpostia osoitteeseen kuluttajaneuvonta@beiersdorf.com.

Lue tuotepakkauksissa annetut käyttöohjeet huolellisesti.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Aiheeseen liittyviä tuotteita