Hansaplast

90 vuotta hoitoasiantuntemusta - Hansaplast on tarjonnut tehokasta hoitoa arkielämän kipuihin ja ongelmiin jo vuosikymmenten ajan. Juhli kanssamme ja lue, miten olemme kehittyneet ensimmäisen laastarin kehittäjästä arkielämän luotetuksi kumppaniksi.

Lukuaika: 5 minuuttia.
Näytä lisää

100 vuotta haavanhoidon asiantuntemusta

Katso, miten olemme kasvaneet ensimmäisen laastarin keksijöistä luotettavaksi kumppaniksesi jokapäiväisissä loukkaantumisissa. Because we’ve still got you covered.

Hansaplast mullisti haavanhoidon luodessaan ensimmäisen liima-aineella varustetun laastarin vuonna 1922. Vasta silloin arkielämän pienten vammojen ja vahinkojen hoitaminen oli mahdollista ilman lääkärin apua avaamalla vain lääkekaapin ja laittamalla laastarin. Eikö olekin hienoa, että oma äiti voi tehdä sen? Miehesi? Ystäväsi? Joku joka välittää

Hansaplast on kehittynyt paljon alkuajoista. Nykyään sovellamme asiantuntemustamme haavanhoidossa, kivun lievityksessä ja jalkojen hoidossa ympäri maailman. Emme ole pelkästään Länsi-Euroopan suosituin laastarimerkki, vaan myös markkinajohtaja 17 maassa maailmanlaajuisesti. Tuotteemme ovat äitien suosimia, urheilijoiden ylistämiä ja asiantuntijoiden, farmaseuttien ja lääkärien suosittelemia.

Sen vuoksi haluamme juhlistaa Hansaplastin 90-vuotista taivalta erityisesti. Olemme koonneet tarinoita vuosikymmenten ajalta aina vuodesta 1922 lähtien.

Hansaplastin virstanpylväät ja ihmisten tarinat vuosikymmenten ajalta

Image

1922

”Isoäitini Helma oli 20-luvun alkupuolella nuori oppilas tyttöjen ompelukurssilla, ja hän kertoi usein, kuinka tytöt mieluummin kikattelivat yhdessä sen sijaan, että olisivat keskittyneet neuloihin ja kankaaseen. Selvää oli, että opettaja ei ollut tyytyväinen heihin, ja heikon ompelutaidon vuoksi tuona vuonna kului paljon laastareita.”

Image

Kehitettiin ensimmäinen antibakteerinen laastari, joka sisälsi hienojakoista hopeaa, jolla on bakteereita vähentävä vaikutus. Laastarin nimi oli Hansaplast Silver, mutta koska tuotantokustannukset olivat liian suuret, tuote vedettiin pois markkinoilta.

Image

1933

”Ensimmäinen kesä vuoristotalossamme oli ihana mutta stressaava. Peter rakensi vielä taloa, ja minä yritin hoitaa taloutta alkeellisissa olosuhteissa, joten minulla näytti aina olevan laastari sormessa. Olin kuitenkin onnellinen.”

Image

1951

”Olin melkoinen vintiö lapsena ja meillä oli tapana painia isän kanssa rannalla. Eräänä kesänä kilpailimme siitä, kumpi hyppää pidemmälle veteen, ja minä sain naarmun nilkkaani, kun iskin jalkani kiveen veden alla. Tuona päivänä ei enää uitu, vaan syötiin leipiä isän kanssa viltin päällä.”

Image
Hansaplast kehittää ensimmäiset vesitiiviit ja sormissa käytettävät laastarit.
Image

Ainutlaatuinen innovaatio kuluttajia varten: Hansaplastin ensimmäiset laastarilajitelmat tuodaan markkinoille. Ne ovat yksittäispakattuja ja erityisen steriilejä.

Image

1969

”Leikin pienenä veljeni mikroautolla. Ryntäsin kotimme portaiden yläpäähän ja hyppäsin sieltä alas. Kerran satutin polveni pahasti, mutta äitini tuli apuun, puhalsi polveen ja laittoi siihen laastarin. Olin ylpeä laastarista, koska olin ollut jännittävässä auto-onnettomuudessa!”

Image

1975

”Muistan ikuisesti sisareni tärkeän ehtoollistapahtuman. Seremonian aikana leikin kirkon pihalla tylsistyneenä, kun kompastuin suureen mukulakiveen ja loukkasin pahasti polveni. Revin onnettomuudessa myös housut, jotka äiti oli lainannut minulle naapurin pojalta. Minua toruttiin, mutta sain silti laastarin. Tämä kuva kuva otettiin juuri ennen onnettomuutta.”

Image

Ensimmäinen vain apteekeista saatava laastari esiteltiin. Se oli tarkoitettu erityisesti herkälle iholle, ja sen nimi oli Hansamed.

Image
Joustavuutta! Hansaplast tuo markkinoille ensimmäiset joustavat laastarit.
Image

1989

”Ostin ensimmäisen kuplavolkkarini ensimmäisestä oikeasta työstä tienaamillani rahoilla. Tuona keväänä minua ei juurikaan nähty sisällä, sillä olin enimmäkseen autotallissa tai auton alla. Tyttöystäväni sai jatkuvasti jaella hoivaa ja laastareita.”

Image

1992

”Olen aina ollut kiinnostunut hevosista, joten Romeon saaminen oli elämäni tähtihetkiä. Se on ollut kumppanini jo 20 vuoden ajan, eikä se ole koskaan heittänyt minua selästään. Pidän kuitenkin aina laastareita mukanani, kun menen katsomaan Romeota, koska tallilla aina sattuu ja tapahtuu.”

Image
Pidä haava kuivana suihkussa: Hansaplast esittelee Aqua Protect -laastarin.
Image
Hansaplast esittelee jalkojen hoitoon suunnatun tuotevalikoiman, joka sisältää esimerkiksi Velvet Feet -jalkavoiteen.

2012

extra robust

Extra Robust Waterproof lanseerataan kestävän tekstiililaastarin segmentin vahvistamiseksi edelleen. Hengittävät laastarit on valmistettu vedenpitävästä materiaalista, ja niissä on erittäin vahva tarttuvuus.

2014

aqua protect

Aqua Protect lanseerataan uudelleen. Erittäin vahva ja vedenpitävä liima pitää haavan 100-prosenttisesti kuivana ja takaa, että laastari pysyy paikallaan myös märkänä.

2016

Frozen

Hansaplast laajentaa lasten laastarisarjaa, jossa on Disney Frozenin ja Mikki Hiiren™️ hahmoja.

2018

wound spray

Uusi haavanparannussuihke ja -voide julkaistaan osana Rutiinit-sarjaa, joka on suunniteltu auttamaan kuluttajia tarjoamaan parempaa hoitoa kotona noudattamalla ohjeita "puhdista - suojaa – parantaa”.

2021

bacteria

Hansaplast lanseeraa uuden Bacteria Shield -merkin. Se on näkyvällä paikalla tuotteissa, jotka estävät 99 % kaikista bakteereista.

Hansaplast esittelee tuotemerkin pitkän historian suurimman uudistuksen. Uudelleenlanseerauksen yhteydessä julkaistaan hypoallergeeniset KIDS SENSITIVE -laastariliuskat, joiden yhteensopivuus iholla on dermatologisesti hyväksytty.

Hansaplast-laastarit suojaavat lialta ja bakteereilta.

2022

green & protect

Yrityksen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Hansaplast tuo markkinoille ensimmäisen ilmastoneutraalin laastarinsa, "Green & Protect", joka on suunniteltu tarjoamaan samat suojaavat ja parantavat ominaisuudet kestävämmässä laastarissa. Sen lisäksi, että haavatyyny ja taustalevy on valmistettu luonnosta peräisin olevista materiaaleista, laastari on myös 100-prosenttisesti ilmastoneutraali.

Tuotantoprosessissa käytetty sähkö on tuotettu 100% uusiutuvista lähteistä. Kaikki päästöt kompensoidaan sertifioitujen metsityshankkeiden kautta.

Aiheeseen liittyviä artikkeleja