Image

90 vuotta hoitoasiantuntemusta - Hansaplast on tarjonnut tehokasta hoitoa arkielämän kipuihin ja ongelmiin jo vuosikymmenten ajan. Juhli kanssamme ja lue, miten olemme kehittyneet ensimmäisen laastarin kehittäjästä arkielämän luotetuksi kumppaniksi.

3 min. read
Näytä lisää

Hansaplastin virstanpylväät ja ihmisten tarinat vuosikymmenten ajalta

Image

1922

”Isoäitini Helma oli 20-luvun alkupuolella nuori oppilas tyttöjen ompelukurssilla, ja hän kertoi usein, kuinka tytöt mieluummin kikattelivat yhdessä sen sijaan, että olisivat keskittyneet neuloihin ja kankaaseen. Selvää oli, että opettaja ei ollut tyytyväinen heihin, ja heikon ompelutaidon vuoksi tuona vuonna kului paljon laastareita.”

Image

Kehitettiin ensimmäinen antibakteerinen laastari, joka sisälsi hienojakoista hopeaa, jolla on bakteereita vähentävä vaikutus. Laastarin nimi oli Hansaplast Silver, mutta koska tuotantokustannukset olivat liian suuret, tuote vedettiin pois markkinoilta.

Image

1933

”Ensimmäinen kesä vuoristotalossamme oli ihana mutta stressaava. Peter rakensi vielä taloa, ja minä yritin hoitaa taloutta alkeellisissa olosuhteissa, joten minulla näytti aina olevan laastari sormessa. Olin kuitenkin onnellinen.”

Image

1951

”Olin melkoinen vintiö lapsena ja meillä oli tapana painia isän kanssa rannalla. Eräänä kesänä kilpailimme siitä, kumpi hyppää pidemmälle veteen, ja minä sain naarmun nilkkaani, kun iskin jalkani kiveen veden alla. Tuona päivänä ei enää uitu, vaan syötiin leipiä isän kanssa viltin päällä.”

Image
Hansaplast kehittää ensimmäiset vesitiiviit ja sormissa käytettävät laastarit.
Image

Ainutlaatuinen innovaatio kuluttajia varten: Hansaplastin ensimmäiset laastarilajitelmat tuodaan markkinoille. Ne ovat yksittäispakattuja ja erityisen steriilejä.

Image

1969

”Leikin pienenä veljeni mikroautolla. Ryntäsin kotimme portaiden yläpäähän ja hyppäsin sieltä alas. Kerran satutin polveni pahasti, mutta äitini tuli apuun, puhalsi polveen ja laittoi siihen laastarin. Olin ylpeä laastarista, koska olin ollut jännittävässä auto-onnettomuudessa!”

Image

1975

”Muistan ikuisesti sisareni tärkeän ehtoollistapahtuman. Seremonian aikana leikin kirkon pihalla tylsistyneenä, kun kompastuin suureen mukulakiveen ja loukkasin pahasti polveni. Revin onnettomuudessa myös housut, jotka äiti oli lainannut minulle naapurin pojalta. Minua toruttiin, mutta sain silti laastarin. Tämä kuva kuva otettiin juuri ennen onnettomuutta.”

Image

Ensimmäinen vain apteekeista saatava laastari esiteltiin. Se oli tarkoitettu erityisesti herkälle iholle, ja sen nimi oli Hansamed.

Image
Joustavuutta! Hansaplast tuo markkinoille ensimmäiset joustavat laastarit.
Image

1989

”Ostin ensimmäisen kuplavolkkarini ensimmäisestä oikeasta työstä tienaamillani rahoilla. Tuona keväänä minua ei juurikaan nähty sisällä, sillä olin enimmäkseen autotallissa tai auton alla. Tyttöystäväni sai jatkuvasti jaella hoivaa ja laastareita.”

Image

1992

”Olen aina ollut kiinnostunut hevosista, joten Romeon saaminen oli elämäni tähtihetkiä. Se on ollut kumppanini jo 20 vuoden ajan, eikä se ole koskaan heittänyt minua selästään. Pidän kuitenkin aina laastareita mukanani, kun menen katsomaan Romeota, koska tallilla aina sattuu ja tapahtuu.”

Image
Pidä haava kuivana suihkussa: Hansaplast esittelee Aqua Protect -laastarin.
Image

1997

En koskaan unohda ensimmäistä matkaani Müncheniin uutta poikaystävääni tapaamaan. Minulla oli uudet hienot kengät, mutta poikaystävä halusi viedä minut katselemaan nähtävyyksiä, joten jalkani olivat pian rakoilla. SOS Blisterplaster -rakkolaastarit kuitenkin pelastivat matkan, ja vuotta myöhemmin menimme Janin kanssa naimisiin.”

Image

Hansaplastin tuotevalikoimaa laajennetaan käsien, kyynärpäiden, jalkojen ja polvien nivelten tukisiteillä.

Image

Suuremmat laastarit ja erilainen kivunlievitys: Selän ja niskan lihaskipujen hoitoon tarkoitetut ABC-lämpöterapialaastarit yhdistyvät Hansaplastin kanssa, ja niitä myydään nyt Hansaplastin tuotemerkillä.

Image
Jalkojen hoito on ajankohtaista Hansaplastilla, joten markkinoille tuodaan rakkojen ehkäisygeeli.
Image
Hansaplast esittelee jalkojen hoitoon suunnatun tuotevalikoiman, joka sisältää esimerkiksi Velvet Feet -jalkavoiteen.
Image

2012

”Rakensin puumajaa 3-vuotiaalle pojalleni, ja päivä oli pelkkää vasarointia ja puutikkuja. Poikani kiipeili keskeneräisessä majassa ja leikki merirosvoa, kun hän putosi ja naarmutti selkänsä uuden puumajan liukumäkeen. Saimme kumpikin monta laastaria: poika selkäänsä ja minä sormiini.”

Hansaplast mullisti haavanhoidon luodessaan ensimmäisen liima-aineella varustetun laastarin vuonna 1922. Vasta silloin arkielämän pienten vammojen ja vahinkojen hoitaminen oli mahdollista ilman lääkärin apua avaamalla vain lääkekaapin ja laittamalla laastarin. Eikö olekin hienoa, että oma äiti voi tehdä sen? Miehesi? Ystäväsi? Joku joka välittää?

Hansaplast on kehittynyt paljon alkuajoista. Nykyään sovellamme asiantuntemustamme haavanhoidossa, kivun lievityksessä ja jalkojen hoidossa ympäri maailman. Emme ole pelkästään Länsi-Euroopan suosituin laastarimerkki, vaan myös markkinajohtaja 17 maassa maailmanlaajuisesti. Tuotteemme ovat äitien suosimia, urheilijoiden ylistämiä ja asiantuntijoiden, farmaseuttien ja lääkärien suosittelemia.
Sen vuoksi haluamme juhlistaa Hansaplastin 90-vuotista taivalta erityisesti. Olemme koonneet tarinoita vuosikymmenten ajalta aina vuodesta 1922 lähtien.

Aiheeseen liittyviä artikkeleja