Sensitive XL/XXL

Suuremmille haavoille ja leikkaushaavoille

 • (0)
Kirjoita arvostelu
 • Steriili ja erittäin mukava käyttää
 • Erittäin ihoystävällinen, kivuton poistaa
 • Suuri, tarttumaton haavatyyny
Tulosta

Sensitive XL, XXL, 3XL ja 4XL

Steriilit laastarit suuremmille haavoille ja leikkaushaavoille.

Hansaplast Sensitive XL- ja XXL-laastarit ovat steriilejä haavasidoksia suurempien haavojen ja leikkaushaavojen suojaamiseen.

Erityisen ihoystävällinen ja hengittävä materiaali kiinnittyy tukevasti ihoon, mutta on silti kivuton irrottaa. Tavallista suurempi haavatyyny ei tartu haavaan, vaan toimii pehmusteena, ja on siksi erittäin mukava käytössä.

 

* Hansaplast plasters block 99% of dirt and bacteria.

Latex Free

Kliiniset tutkimukset

Hansaplast Sensitive -laastareiden teho on todistettu useissa kliinisissä tutkimuksissa.

Käyttöohjeet

Puhdistus

Haavan puhdistaminen liasta ja bakteereista on tärkeä ensimmäinen vaihe haavan paranemisessa ihanteellisella tavalla. Suojataksesi haavaa infektioilta suihkuta Hansaplast Haavasuihketta noin 10 cm etäisyydeltä koko haavan alueelle. Toista tarvittaessa ja taputtele sitten haava ja sitä ympäröivä alue kuivaksi steriilillä laastarilla. Sitä voidaan käyttää myös kroonisiin haavoihin ja leikkauksen jälkeisten haavojen hoitoon lääkärin ohjeiden mukaisesti. Hansaplast Haavasuihke auttaa myös rupien ja haavaan tarttuneiden sidosten irrottamisessa.

Huom: Pienten haavojen kohdalla verenvuoto lakkaa nopeasti. Jos vuoto kuitenkin jatkuu, käytä enemmän sideharsoa, paina haavaa yhtäjaksoisesti ja hakeudu lääkärin hoitoon.

Suojaaminen

Toisessa vaiheessa haava on tärkeää suojata ulkoisilta vaikutuksilta, kuten lialta ja bakteereilta, jotta se pääsee paranemaan häiriöttä. 

Peitä haava sopivalla Hansaplast-laastarilla. Tarkkaile haavaa ja vaihda laastari tai haavasidos joka päivä, ellei lääkäri ole neuvonut toisin.

 

Paraneminen

Kolmannessa vaiheessa ihon paranemista turvallisesti ja arpeutumatta voi tukea levittämällä haavan päälle Hansaplast Haavanhoitovoidetta säännöllisesti, kunnes haava on kokonaan parantunut. Levitä ohut kerros voidetta kerran tai kahdesti päivässä. Varo, ettei putkilon suu pääse koskettamaan haavaa. Toista säännöllisesti, kunnes haava on kokonaan parantunut.

Hansaplast Haavanhoitovoidetta voi käyttää pieniin, avoimiin pintahaavoihin missä tahansa paranemisen vaiheessa. Haavan voi tarpeen mukaan peittää laastarilla, haavasidoksella tai taitoksella. Jos kyseessä on leikkaushaava, tämä vaihe on valinnainen ja soveltuu vain haavoille, jotka ovat jo kiinni.

Tuote  Tyyppi  Koko Määrä
Sensitive XL 
5 laastaria
(yksi koko)

6 x 7 cm
5 laastaria
Sensitive XXL 
5 laastaria
(yksi koko)
  8 x 10 cm
5 laastaria
Sensitive 3XL
5 laastaria

(yksi koko) 
10 x 15 cm  5 laastaria
Sensitive 4XL
5 laastaria

(yksi koko)  
10 x 20 cm   5 Strips 

Usein esitettyjä kysymyksiä

Kuinka usein laastari pitää vaihtaa?

Tavalliset ensiapulaastarit on yleensä suositeltavaa vaihtaa päivittäin hygieniasyistä.

Onko parempi antaa pikkuhaavojen kuivua raikkaassa ilmassa kuin laastaroida ne?
Ei pidä paikkaansa, ettäkö pienet haavat tai naarmut parantuisivat nopeammin ilman laastaria. Asia on juuri päinvastoin! Tutkimukset ovat osoittaneet, että sidotut haavat parantuvat nopeammin ja että niiden infektioriski on pienempi. Hansaplast-tuotteet suojaavat haavaa, kunnes se on täysin parantunut.
Milloin on syytä hakeutua lääkäriin?

Suosittelemme lääkäriin hakeutumista seuraavissa tilanteissa:

 • haava on syvä, ja verenvuoto on voimakasta. 
 • haavassa on infektion merkkejä, kuten punoitusta, kuumotusta, kipua tai turvotusta. 
 • haavassa on vierasesineitä. 
 • haava on tullut eläimen tai ihmisen puremasta. 
 • haava on kasvoissa. 
 • jäykkäkouristusrokote ei ole voimassa.
 • aina jos olet epävarma tilanteesta tai sinulla on kysyttävää.
Entä jos haava infektoituu ja märkii?
Ota yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen, jos havaitset infektion merkkejä. Näitä ovat paitsi märkiminen, myös turvotus, punoitus, kuumotus, kipu, kutina tai polttava tunne. Jos haava pääsee infektoitumaan, se vaatii lääkärin hoitoa ja erityistä lääkehoitoa.
Minkälainen laastari sopii suurten haavojen hoitoon, kun iho on herkkä?

Jos ihosi on herkkä, suosittelemme Hansaplast Sensitive XL, XXL, 3XL ja 4XL -laastaria, joka on hyvin ihoystävällinen ja sopii myös leikkaushaavoille.

Mitkä Hansaplast-laastarit ovat vedenkestäviä ja vettä hylkiviä?

Hansaplast Aqua Protect- ja Aqua Protect XL/XXL -laastarit ovat vedenkestäviä, eivätkä ne irtoa pesun tai suihkun yhteydessä. Hansaplast Elastic -tuotteet hylkivät vettä. Vesi jää materiaalin pinnalle, josta se vierii pois. Kaikki Hansaplast Universal- ja Junior-laastarit ovat vedenkestäviä.

Ei arvosanaa vielä

Olemme aina kiinnostuneita parantamaan tuotteitamme.

Kerro meille mielipiteesi ja arvostele tuotteemme.

Kirjoita arvostelu